Арестуваният, а след това освободен в Украйна Евелин Банев –

...
Арестуваният, а след това освободен в Украйна Евелин Банев –
Коментари Харесай

Брендо си идвал като украинец! Има ли чадър над Кокаиновия крал?

Арестуваният, а по-късно освободен в Украйна Евелин Банев – Брендо е посещавал България няколко пъти с украинския си паспорт.

Данните от документа са разнообразни от тези, с които той се издирвал у нас, в Румъния и Италия.

За воаяжите на Брендо станало ясно след задържането му в Киев на 6 септември. Той не е влизал у нас непосредствено през Украйна, а постоянно през трета страна, написа „ Галерия ”.

Въпреки че съдът в Киев отхвърли да го екстрадира поради гражданстото му, полицейските служби на двете страни работят взаимно и обменят информация.

Освен пътувания на Брендо до България са засечени и негови близки, които са ходили да Украйна, Молдова и Русия, където той е пътувал свободно. У нас пък тече инспекция дали Кокаиновия крал не се е употребил с чадър в избрани среди тук, тъй като по издирването му не се е работило от нашите служби, влючително и от тези, които имат задача да търсят информация в непознати страни.

Засега Банев няма да бъде екстрадиран у нас, в Румъния или Италия, само че против него в Украйна тече следствие за насажденията с марихуана, открити в къщата, където е живял чартърен. От решението на съда в Киев излиза наяве, че го освобождават от ареста по делото за екстрадиция, само че не и от висящото произвеждане на полицията там поради марихуаната. Освен това локалните медии пишат за търсен наркомафиот, като питат по какъв начин е станал техен жител и има ли корупция при издаването на паспорта му там.

Запознати с интернационалния проблем са  безапелационни, че Брендо ще бъде съден в новата си страна, където няма амнистия за наркотрафиканти. Неслучайно в първите дни, откакто го закопчаха, наркобосът изиска от съда в София да одобри за осъществяване присъдите му           от Италия и Румъния, с цел да ги излежи у нас, пред угрозата да го вкарат в украинския затвор.

След като схемата с новия му паспорт проработи, той реши да не апелира отхвърли на съда у нас.

„ Има две версии за молбата на Брендо да влезе в пандиза у нас. Едната е, че е бил изплашен от украинското правораздаване. Другата е да си е направил смешка, знаейки, че няма по какъв начин да стане. Той е прочут тънкото си възприятие за комизъм ”, твърди пред изданието човек, който доста дорбе познава работата на боса от близкото минало. Според него информацията, че Банев се е измъкнал за следващ път от правораздаването,  е мощно пресилена.

В същото време в столичния ъндърграунд недоумяват по какъв начин Брендо се е оставил да бъд задържан, откакто измислил съвършената скица по какъв начин а избяга и да се избави от трите присъди за наркотрафик и пране на пари. Според едни карцерът му е бил режисура с негово присъединяване, съгласно други Брендо е приключил парите и е станал жертва на изменничество от интернационалните си сътрудници в наркотрафика. Трети пък още имат вяра, че Брендо е скъп сътрудник на службите – в това число и на други страни, и с тяхна помощ постоянно съумява да се измъкне.

„ Има доста по-сигурни страни за бягство като ЮАР, откъдето няма връщане. Украйна желае в Европейски Съюз и не може постоянно да държи под крилото си наказан в три страни престъпник ”, безапелационни са адвокати.

 

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР