Арестуваха новия „кръстник” на италианската мафия, съобщава „Ройтерс”. Италианската полиция

...
Арестуваха новия „кръстник” на италианската мафия, съобщава „Ройтерс”. Италианската полиция
Коментари Харесай

Италианската полиция арестува новия „кръстник” на мафията

Арестуваха новия „ кръстник” на италианската мафия, оповестява „ Ройтерс”. Италианската полиция е арестувала 80-годишният бижутер Сетимо Минео и още 45 души с обвинявания за образуване на незаконна група, изнудване, нелегално носене на оръжие, подпалвачество и други закононарушения.
Италианската полиция арестува 12 доближени на търсен необут на сицилианската мафия Те са помагали за финансиране на 25-годишно укриване на Матео Месина Денаро от правораздаването
„ Арестите са голям удар против мафията. Вече няма място в Италия за тези негодници”, съобщи италианският вицепремиер Лиуджи Ди Майо в обществената мрежа „ Инстаграм”.



Според източници на властта, Минео е „ коронясан” за началник на мафията на 29 май в Палермо, където са участвали всички семейства от Коза Ностра. Подобно събиране не е имало повече от 25 години, когато за кръстник на италианската мафия беше определен Салваторе „ Тото” Рина.
Експерти: Италианската мафия се е настанила комфортно в България и Румъния В последните години примамлива цел за тях са структурните фондове на Европейски Съюз
Рина Почина в затвор предходната година, където излежаваше присъда за поръчването на десетки убийства, измежду които и на двама от най-известните прокурори в Италия.
Снимка: БГНЕС
Арестуваният Сетимо Минео беше наказан на пет години затвор през 1986 година поради закононарушения, свързани с мафията. Доказателствата бяха събрани от прокурорите Джовани Фалконе и Паоло Борселино. И двамата са убити по поръчка на Рина през 1992 година Оттогава властта в Италия влага всички старания в битката против мафията и неутрализирането на Коза Ностра.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР