Арда победи Ботев (Пловдив) с 2:0 като гост в първия

...
Арда победи Ботев (Пловдив) с 2:0 като гост в първия
Коментари Харесай

Бразилец блести за Арда при успех на Коматево, новият Ботев разочарова

Арда победи Ботев (Пловдив) с 2:0 като посетител в първия мач от пролетния полусезон в efbet Лига. Головете за триумфа на " сините " вкара Жуниньо (13, 53).

С триумфа отборът от Кърджали събра 32 точки и остава на четвърто място във краткотрайното класиране. " Канарчетата " са 12-и с 14 точки.
 Ботев (Пловдив) - Арда 0:2, втори гол на Жуниньо онлайн
Ботев (Пловдив) - Арда 0:2, втори гол на Жуниньо

Двата отбора откриват пролетния дял в efbet Лига

Двубоят стартира с добра опция за домакините. В 10-ата минута Реда Рабей се измъкна от Коконов и насочи подъл удар, който Иван Караджов отрази.

Две минути по-късно Арда поведе. Деян Лозев центрира в наказателното поле, където Жуниньо смъкна топката за Спас Делев. Деветката отново откри бразилеца, който от няколко метра насочи във вратата за 0:1.
 Снимка 518351
Източник:

Гостите продължиха да са по-добрият тим на терена. В 26-ата минута Георги Аргилашки се оправи с подъл удар на Делев. Четири минути по-късно " канарчетата " получиха право да изпълнят директен свободен удар отляво на наказателното поле. Славчо Шоколаров опита да изненада Караджов от дребен ъгъл, само че не откри очертанията на вратата.

В края на първата част Арда беше покрай втори гол. Делев проби отдясно и направи двойно с Жуниньо, след което стреля. Аргилашки съумя да избие, само че топката стигна до Лозев, който стреля мощно от дребен ъгъл, само че топката срещна горната греда.
 Снимка 518350
Източник:

В началото на второто полувреме Шоколаров опита подъл удар от отдалеченост, топката тупна пред Караджов, който въпреки всичко се намеси мазета.

В 53-ата минута Арда нанесе втория си удар в мача. Ботев извърши късо навън, само че Шоколаров сбърка с подаването. Делев овладя и откри Жуниньо, който с майсторски удар от границата на наказателното поле вкара втория си гол в срещата.
 Снимка 518347
Източник:

В 67-ата минута Никола Таравел фаулира откъсващия се Атанас Илиев пред наказателното поле. Ботев получи право да извърши директен свободен удар, само че прецизният удар на Кевин Янсон срещна гредата. Малко по-късно шут на Рабей не откри очертанията на вратата.

В 74-ата минута Илиев овладя центриране в наказателното поле, обърна се и нанесе удар, който Караджов улови.
 Снимка 518346
Източник:

Пет минути по-късно Делев можеше да реши всичко в мача. Нападателят получи отличен извеждащ пас от Коконов и остана очи в очи с Аргилашки. Националът изигра несериозно ситуацията и стреля едва право във вратаря. Малко по-късно Аргилашки още веднъж се намеси след шут на Делев, а Жуниньо с глава прати топката над вратата.
 Снимка 518344
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР