Арда (Кърджали) е първият четвъртфиналист в турнира за Купата на

...
Арда (Кърджали) е първият четвъртфиналист в турнира за Купата на
Коментари Харесай

Марица Пд изпусна Арда след дузпи 2:3

Арда (Кърджали) е първият четвъртфиналист в шампионата за Купата на България, откакто в осминафиналите отборът на Александър Тунчев победи втородивизионния Марица (Пловдив) с 3:2 след осъществяване на дузпи.

В постоянното време срещата приключи при нулево тъждество, а в спомагателните 30 минути си размениха по един гол.

Двата отбора изиграха равносилен дуел, в който чисти положения пред двете порти липсваха. Развръзката можеше да настъпи в продълженията, когато единствено в границите на 180 секунди паднаха три гола.

Най-напред в 114-ата минута Тонислав Йорданов от състава на Арда нацели напречната греда на Илия Николов, а минута по-късно домакините откриха резултата.

Точен за Марица бе Радослав Апостолов-Щайгата с красиво попадение, откакто трансферира вратаря на гостите от центъра на терена.

Радостта на „ жълто-сините “ обаче бе къса, защото в 118-ата Ласана Н’Диайе изравни и по този начин срещата трябваше да се реши след осъществяване на дузпи.

При 11-метровите наказателни удари пропуски за Марица направиха капитанът Валери Домовчийски при първото осъществяване, Димитър Аврамов при четвъртото и вратарят Илия Николов при петото, а отборът на Арда сбърка единствено един път и по този метод гостите от Кърджали не престават напред към четвъртфиналите в шампионата за Купата на България.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР