Arbitrum, решение за мащабиране от втори слой, задмина Етериум по

...
Arbitrum, решение за мащабиране от втори слой, задмина Етериум по
Коментари Харесай

Arbitrum задмина Етериум – ето по коя метрика

Arbitrum, решение за мащабиране от втори пласт, задмина Етериум по размер на децентрализирания продан (DEX). Последните статистически данни разкриват, че към 5 януари 24-часовият размер на търговия на Arbitrum е повишен до $1.83 милиарда, отбелязвайки доста нарастване от 32.58% през последната седмица.

Този скок изтласка Arbitrum на 33.40% от общия размер на DEX, изпреварвайки Етериум . От друга страна Етериум означи 4.77% спад в размера за същия интервал от време, който понижа до $1.444 милиарда. Тази смяна акцентира развиващия се пейзаж на размера на DEX в бранша на децентрализираните финанси (DeFi).

Arbitrum се трансформира в преобладаваща мощ със забележителния си седмичен растеж от 32.58% в размера на търговията, променяйки динамичността на DEX пространството. Въпреки понижения размер на търговия на Етериум, блокчейнът резервира забележителна обща заключена стойност (TVL) от $5.96 милиарда $, което съставлява 26.29% от общия пазар на DEX.

Източник: DefiLlama

Поглеждайки встрани Solana и Binance Smart Chain (BSC) станаха очевидци на съмнения в размерите си на търговия. Solana означи внезапен спад от 51.26% в 24-часовия си размер сред 4 и 5 януари, до момента в който BSC означи нищожен спад от 0.83%, а Polygon се сблъска със незабравим спад от 34.53%.

Намаляващата доминация на Етериум е явна в месечната графика на превъзходството, предоставена от DefiLlama, изобразяваща понижената му степен на доминация до 28.7% към януари.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР