Арбитражният съд по спорта ще обяви решението си за руската

...
Арбитражният съд по спорта ще обяви решението си за руската
Коментари Харесай

7 часа разпитват за Валиева - решението днес, точно в 10

Арбитражният съд по спорта ще разгласи решението си за съветската фигуристка Камила
Валиева през днешния ден в 10 ч. българско време. Онлайн съвещанието по делото е траяло седем часа.

Жалбата е от страна на Международния кънки съюз, Световната антидопингова организация и Международния олимпийски комитет за анулацията на решението на Руската антидопингова организация, съгласно което състезателката може да продължи присъединяване на Олимпийските игри в Пекин.

15-годишната Валиева, както стана ясно е дала позитивна допинг проба, за която се разбра след присъединяване й в отборната конкуренция по фигурно пързаляне в Пекин. Това е повода и церемонията по награждаването към момента да не се е състояла.

" Изслушванията завършиха, бяха дълги ", сподели генералният секретар на Спортния трибунал Матийо Реб. " Няма да разясня резултатите от тях. Сега панелът се отдръпва до сутринта. Решението ще бъде оповестено на следващия ден (днес – б.р..) на формалния уеб страница “, разгласи той.

Заседанието се организира онлайн в хотел в Пекин. Съдийският състав е тричленен и включва представители от Съединени американски щати, Италия и Словения - Джефри Бенц, Фабио Юдика и Весна Бергант Ракочевич.

Очаква се по-късно денем да стане ясно дали съветската фигуристка ще взе участие в самостоятелната конкуренция при дамите на Олимпийските игри. Състезанието стартира на следващия ден с късата стратегия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР