XXIV Зимни олимпийски игри Пекин 2022 от минути са вече

...
XXIV Зимни олимпийски игри Пекин 2022 от минути са вече
Коментари Харесай

Олимпийският кръговрат! Затвори в Азия - отпътува за Европа

XXIV Зимни олимпийски игри Пекин 2022 от минути са към този момент история. Игрите на международния Олимп затвориха в Азия, само че единствено за отпътуват за Европа. Домакините от Китай предадоха щафетата на Италия - идващият зимен собственик на Олимпийския огън. След тъкмо четири години в Милано и Кортина д`Ампецо. Като единствено след две години олимпийският дух ше бъде лятно възроден в Париж.

На блестяща, само че скромна по мащаби гала през днешния ден олимпийският огън беше угасен в китайската столица.

Българският трикольор беше изнесен в парада от доброволец. Нашите олимпийци не съумяха да се включат в церемонията, поради противоепидемичните ограничения. Според условията на китайските управляващи, след края на присъединяване си всеки играч би трябвало да напусне страната в границите на 72 часа.

В Олимпиада Пекин 2022 участваха спортисти от 91 страни, които се надпреварваха за 109 комплекта медали.

" Всички сме равни, без значение по какъв начин изглеждаме, от кое място идваме или в какво имаме вяра. Тази сплотяваща мощ на олимпийските игри е по-силна от тези, които желаят да ни разделят. Вие давате късмет на мира. Нека политическите ръководители по света бъдат ентусиазъм от вашия образец за взаимност и мир. Ако желаеме да преодолеем тази пандемия, би трябвало да бъдем по-бързи, да се стремим към по-високото, да бъдем по-силни, би трябвало да стоим дружно ", съобщи президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах в формалното си послание към спортистите. Като не пропусна да призове за еднакъв достъп до ваксини на всички хора по света.

Президентът на МОК приключи речта си с думите: Призовавам младежите по света да се съберат след четири години в Милано и Кортина, с цел да отпразнуват XXV Зимни олимпийски игри.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР