аразените с коронавируса COVID-19 в България нараснаха до 51, след

...
аразените с коронавируса COVID-19 в България нараснаха до 51, след
Коментари Харесай

Коронавирусът в България: Съдилищата спират да разглеждат повечето дела

аразените с ковид COVID-19 в България набъбнаха до 51, откакто през днешния ден бяха открити общо 10 позитивни проби. Един от заболелите е от Варна, с което градовете със случаи на ковид стават четири - София, Плевен, Габрово и Варна. От началото на разпространяването на болестта в страната починаха двама души.
България е в изключително състояние със затворени заведения за хранене, питейни заведения и нощни клубове, просветителни институции и са анулирани всички спортни, културни и публични събития. От сряда страната ще спре полетите от Испания и Италия, а българите които желаят да се завърнат от двете страни имат 48 часа да го сторят. Министрите ще предложат разнообразни ограничения за справяне с икономическите последствия от изключителното състояние, една от които е страната да поеме 60% от една месечна заплата на работещите в засегнатите браншове.

Ако имате въпроси, сигнали или информация за ковид и обстановката на изключително състояние, изпращайте ги през формата тук или на [email protected].Коронавирусът е най-голямата тематика за България и света, само че в случай че желаете да следите елементарно какво друго си коства да знаете, четете новата графа " Новини без ковид ".

Ключови моменти 08:04Деветгодишно дете с английско поданство е диагностицирано с вирус в България, заяви ръководителят на антикризисния щаб против ковид ген. Венцислав Мутафчийски на брифинг тази заран.

Той регистрира дисциплиниране на жителите към взаимност и съблюдаване на ограниченията за сигурност. " Щом има готовност на обществото, не е нужно да се пренатягат ограниченията, а тя се вижда ", сподели той.

Мутафчийски благодари на жителите за поддръжката за медиците, изразена нощес с ръкопляскания от балконите им.

Той разкритикува някои хотелиери, които, с цел да не навредят на бизнеса си, одобряват безотговорни клиенти.

07:5953-годишен мъж, български жител, с непрекъснато местопребиваване в Сингапур, е бил тестван позитивно за съществуване на ковид COVID-19, заяви Министерството на външните работи. Той е обитавал от 10-12 март във Франция. Потвърждение за неговото възпаление с COVID-19 е направено от медицинските органи в Сингапур на 15 март.

В момента българският жител се намира в изолатора на Националния център за инфекциозни заболявания (NCID) в Сингапур. Той е в устойчиво положение и се усеща добре. Общувалите с него са под 14-дневна карантина. Посолството на България в Джакарта е по отношение на локалните управляващи.
07:51Съдийската гилдия на висшия правосъден съвет реши да се спре разглеждането на всички типове наказателни каузи от 16 март 2020 година – 13 април 2020 година, се споделя на уеб страницата на институцията. Изключения са делата за екстрадиция, ограниченията за неотклонение, дребното безчинство, разрешенията за потребление на специфични разследващи средства.Преустановява се и разглеждането на административни каузи. Всички те ще бъдат отсрочени. Отлага се приемането на документи, а справките по каузи ще стават по телефона. Забранява се достъпът в правосъдните здания на жители, страни по каузи, движимости лица, преводачи, юристи и всички други лица, с изключение на призованите по формираните и планувани за разглеждане каузи. Същото се отнася и за чиновници на съда и съдии.

 Коронавирусът в България: Съдилищата стопират да преглеждат множеството каузи
© Юлия Лазарова

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (505)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР