Арабските принцеси имат тигри за домашни любимци. Момичетата от по-студените

...
Арабските принцеси имат тигри за домашни любимци. Момичетата от по-студените
Коментари Харесай

„Смели и различни“ - вдъхновяващите истории на 50 удивителни българки

Арабските принцеси имат тигри за домашни любимци. Момичетата от по-студените кралства обичат да си приказват със снежни индивиди. Червенокосите русалки решат косите си с вилици. Може да се каже, че добре познаваме тайните на измислените принцеси.

Но какво знаем за благородничките по нашите земи? Хайде да надникнем и в техния свят!

В книгата „ Смели и разнообразни “ се срещаме с 50 удивителни дами, които са живели в България , и всяка по своя си метод е била друга от огромното общество. Всяка е срещала компликации поради разликите си с обществото, само че е била задоволително смела, с цел да остане себе си и да извърши персоналната си задача на този свят.

 книга Издателство Ракета

Знаете ли да вземем за пример, че:

• ние, българите, сме имали своя Робин Худ и той в действителност е бил безстрашна жена, преоблечена като мъж;

• един от най-интересните ни и сполучливи секрети сътрудници също е бил жена – в буйната си коса тя пренасяла секрети революционни бележки, а под полата си един път скрила цяла сабя;

• жена била и първата ни водна спасителка, освен това по време, когато у нас специалността „ избавител на плажа “ още даже не е съществувала;

• в случай че погледнем към небето, ще забележим, че българка е и първата жена в света, която взела присъединяване в военен полет.

 книга Издателство Ракета

Книга, цялостна с вълнуващи истории

В „ Смели и разнообразни “ ще прочетете за принцеси и царици, които са правили благородни саможертви в името на народа; за българки, борили се наедно с мъжете за освобождението на родината ни; за околосветски пътешественички и феноменални спортистки; за първите фешън дизайнерки, първите българки с специалности на юрист, нуклеарен физик, психиатър, подводен археолог, както и за още доста девойки на изкуството, сътворили с хиляди борби прелестни картини, статуи, здания, филми, театрални и танцови постановки, музика, стихотворения и романи.

Историите може да ви замязят на приказки, само че са се случили в действителност. Случили са се, тъй като 50 българки от разнообразни времена са се осмелили да отстояват себе си.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР