Араби купуват стари къщи в Болярино и ги превръщат в

...
Араби купуват стари къщи в Болярино и ги превръщат в
Коментари Харесай

В селото на фермера, прегазил крадливия циганин, араби вдигат луксозни имения

Араби купуват остарели къщи в Болярино и ги трансформират в място за отмора за фамилиите си. Първи повлякъл крайник посланик от Кувейт у нас. Преди две години той купил парцел при започване на селото и го трансформирал в същински парадайс за фамилията си. В него има две непретенциозни постройки вид бунгала, огромен двор със зелени шубраци и барбекю, написа "Марица ".



"Кротки хора са, идват най-вече събота и неделя, любуват се на тишината и хубостта, и по-късно поемат за огромния град ", показа кметицата на Болярино Стефка Милиева. Тя допуска, че тишината и спокойствието в селото й притеглят чужденците. Не е загадка обаче, че доста от къщите в селото са изоставени и се продават преференциално. Сред тях има солидни и красиви постройки, които с малко средства могат да станат обитаеми.

Само преди месеци две били купени от гражданин на Катар. Намерението на чужденеца било да ги ремонтира и да ги употребява за отдих. Жителите на Болярино към този момент имат и британски комшия, откакто семейство от Острова решило да си купи парцел в селото, покрай Раковски.

Едва 400 са жителите на Болярино дружно с краткотрайно пребиваващите, които идват през уикенда или лятото. Ромска махала тук няма обособена. Десет са къщите, които се населяват от роми, и те са пръснати в селото, изясни Милиева.

Присъствието на чужденците радва локалните, защото те им обезпечават опция за работа в селото, като ги наемат да им поддържат градините и къщите.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР