Април 2018 година беше белязана от скандали около сигурността на

...
Април 2018 година беше белязана от скандали около сигурността на
Коментари Харесай

Производителите на Android-смартфони тайно следят потребителите

Април 2018 година беше белязана от кавги към сигурността на Android устройствата. Оказа се, че доста от производителите събират данни за потребителите. Това от своя страна подкопава доверието към операционната система, предава The Verge.

Производителите на Android-устройства не един път са уличавани в това, че проучват държанието на потребителите. Най-често в бъдеще тази информация се употребява за проявление на реклами на артикули, които могат да бъдат най-интересни за клиента.

Android постоянно се опълчва на iOS, но отводът от съдействие с управляващите на разнообразни страни докара до обстоятелството, че полицията на Съединени американски щати е принудена да купува скъпи принадлежности за отключване на iPhone.
Нито един от производителите не пази по този начин пламенно ползите на Android потребителите. Освен това, някои от фирмите слагат в своите смарт телефони програмен продукт, който разрешава скрито и отдалечено наблюдение на хората, записване на телефонните им диалози и прихващане на известията им.

Това обаче може да се прави не от самите производители, а от трети страни разработчици на приложения, като Фейсбук Messenger.

Действията на обществената мрежа провокира спор сред Марк Зукърбърг и Тим Кук и даже накара Стив Возняк да изтрие профила си.

Липсата на надзор, безредното трупане на приложения и неустойчивостта на пусканите актуализации, принуждават потребителите да се замислят за търсене на различна операционна система.

Ако лоялността на феновете на Android отслабне, то това може да промени салдото на силите на пазара за мобилна електроника.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР