Apple ще разшири своя рекламен бизнес, точно както въвежда нови

...
Коментари Харесай

Apple разширява рекламния си бизнес и представи нови продукти

Apple ще разшири своя рекламен бизнес, тъкмо както вкарва нови правила за дискретност на iPhone, които евентуално ще ударят рекламите, предлагани от нейните съперници, в това число Фейсбук. Това оповестява Financial Times, като се базира на двама души, осведомени с проектите й. Производителят на iPhone към този момент продава реклами за своя App Store.

Това е първият съответен знак, че Apple възнамерява да усъвършенства личния си рекламен бизнес, което може да разклати промишлеността за цифрови реклами на стойност 350 милиарда $, водена от Фейсбук и Гугъл. Предстоящата актуализация на софтуера на Apple - iOS 14.5, ще забрани на приложенията и рекламодателите да събират данни за консуматори на iPhone без тяхното категорично единодушие. Очаква се множеството консуматори да не желаят да бъдат проследявани, което ще нанесе сериозен удар върху метода, по който работи промишлеността за мобилна реклама.

Новината за разширението на рекламния бизнес на Apple съответства с представянето на нови артикули от компанията - новата линия компютри Mac, таблети iPad, както и нова услуга за подкасти и устройства за следене. Обичайно софтуерният колос показва новите си артикули в границите на няколко събития през годината, като таблетите и компютрите остават на назад във времето по отношение на телефоните iPhone, които се появяват към края на годината.

Заради пандемията и преместването на работата у дома от страна на стотици милиони души по света, тази година Apple е заложила по-сериозно на по-големите си устройства. Компанията има над 1 милиарда клиенти, като задачата наподобява остава същата, каквато беше и преди пандемията: допустимо най-вече от тях да употребяват допустимо най-вече от услугите и устройствата на Apple, като част от цялостна екосистема.

От новото портфолио тази цел може да бъде изпълнена най-лесно от AirTags, устройство за следене с цена 30 $, което може да бъде прикрепено към разнообразни предмети, след което те да бъдат следени посредством програмен продукт. На процедура Apple предлага да постави завършек на казуса със " изгубения iPhone ". Такива услуги обаче има от дълго време на пазара, като едно от недоволствата против компанията е, че до момента тя е ограничавала точно производители на сходни устройства.
Таблети и преносими компютри
По-големите артикули от новата линия на Apple включват таблета iPad Pro, който съгласно анализаторите може да бъде употребен и като преносим компютър, стига да бъдат добавени спомагателни аксесоари, които обаче биха вдигнали цената му до близо 1100 $, повече, в сравнение с най-евтиния преносим компютър MacBook Air, който е с цена 1000 $. Другата добавка към портфолиото са компютрите Mac, чиято цена ще стартира от 1300 $. Всички нови устройства са с усъвършенствани функционалности, като любопитното е, че има и усъвършенствания по камерите им, откакто доста консуматори на Apple се оплакаха от осезаемо по-ниското качество по отношение на смарт телефоните да вземем за пример, което се оказа значима функционалност в изискванията на пандемия.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР