Apple ще позволи на потребителите на iPhone да поправят сами

...
Apple ще позволи на потребителите на iPhone да поправят сами
Коментари Харесай

Apple ще разреши на потребителите сами да поправят телефоните си

Apple ще разреши на потребителите на iPhone да поправят сами телефоните си – внезапен завой в политиката на софтуерната компания, която дълго време забраняваше на всички, с изключение на на утвърдените от нея техници, да се занимават с патентованите ѝ елементи и програмен продукт.

От производителя обявиха, че ще разрешат на потребителите на два от най-новите модели iPhone и вероятно на някои компютри Mac да получат достъп до истински елементи и принадлежности на Apple за поправки, съобщи Асошиейтед Прес.

Промяната е отражение на засилващото се придвижване „ право на ремонт “, което бе подкрепено от американския президент Джо Байдън и визира всичко – от смарт телефони до коли и трактори.

То е реакция на навлизането на профилиран програмен продукт във от ден на ден артикули от всекидневието и на практиките на производителите да затрудняват и оскъпяват поправката на тези артикули.

В началото на идната година Apple ще пусне онлайн магазин, в който ще има над 200 обособени елементи и принадлежности за осъществяване на най-често срещаните поправки на iPhone 12 и iPhone 13.

Първоначално магазинът ще бъде фокусиран върху поправките на екрани, акумулатори и екрани.

Досега Apple се противопоставяше клиентите сами да ги ремонтират, базирайки се на опасения за сигурността, като да вземем за пример дефектни размени на акумулатори, които могат да повредят цялото устройство.

Нововъведението се дължи на възходящ напън, в това число от страна на някои от личните вложители на Apple, компанията да приключи практиките против домашните поправки и по този начин – с изключение на всичко останало – да помогне за намаляването на електронните боклуци.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР