Apple представи дългоочакваните слушалки с добавена реалност, Apple Vision Pro,

...
Apple представи дългоочакваните слушалки с добавена реалност, Apple Vision Pro,
Коментари Харесай

Vision Pro: Apple представи новите си слушалки за добавена реалност

Apple показа дълго чаканите слушалки с добавена действителност, Apple Vision Pro, в първата си голямахардуернаизложба от съвсем десетилетие, заяви Би Би Си. Главният изпълнителен шеф на Apple Тим Кук съобщи, че новите слушалки " съчетават безпроблемно действителния и виртуалния свят ".

Технологичната компания разгласи и най-новата си операционна система за iPhone, както и актуализации за MacBook Air.

Слушалките имат два часа живот на батерията, костват $3499и ще бъдат пуснати при започване на идната година в Съединени американски щати.

Цената е доста по-висока от слушалките за виртуална действителност, които сега се оферират на пазара.Миналата седмица Meta разгласи своя Quest - който коства $449.

" Ски очила "

Apple употребява фразата " разширена действителност ", с цел да опише какво прави новото устройство.

Разширената действителност, известна още като смесена действителност, наслагва виртуални обекти в света към нас,позволявайки ни да смесваме действителност с виртуална действителност, като гледаме през екран.

Потребителитеимат достъп до приложения, могат да гледат филми и да пишат документи във виртуален свят.

Хартли Чарлтън, старши редактор на MacRumors, не е сигурен до каква степен слушалките ще се харесат на необятната аудитория.

„ Първоначално няма да се хареса на всеобщите консуматори, заради извънредно високата му цена и непосредствените дефекти като устройство от първо потомство “, сподели той, „ като обособения кабелен пакет акумулатори. “

Той съобщи обяче, че Apple има опит в " превъзмогването на скептицизма " във връзка с новите устройства и в предишното е насърчавала хората да " се разделят с парите си, с цел да прибавят нова джаджа към своя репертоар ".

В своето показване на продажбитеКук сподели, че слушалките разрешават на потребителите да „ виждат, чуват и взаимодействат с цифрово наличие, тъкмо както е във вашето физическо пространство “.

Съобщението идва седмица откакто Meta и Lenovo оповестиха нови итерации на техните към този момент съществуващи слушалки за виртуална действителност, които не наслагват обекти върху изгледа на действителния свят.

Meta също влага съществено в смесена действителност,но сега секторът изпитва усложнения.

Пазарът на слушалки означи 54% спад в световните продажби предходната година, споредInternational Data Corporation.

Последната огромна хардуерна версия на Apple беше за устройството Apple Watch през 2015 година

Томас Хюсън от Forrester Research сподели пред Би Би Си, че може да отнеме време, до момента в който новите слушалки на Apple стартират да се продават.

„ Цялостното AR/VR пространство беше малко пресилено през последните няколко години с метавселената и този тип опит “, сподели той.

„ Ако ви бях споделил преди 10-15 години, че хората биха били подготвени да платят съвсем 2000 $ за мобилен телефон, не мисля, че доста хора биха ми повярвали ".

iOS 17

Освен Vision Pro, Apple показа и iOS17, най-новата версия на своята операционна система iPhone.

Актуализациите включват „ плакати за контакт “ – ваша фотография или изображение, което ще се появи на телефона на човек, когато му се обадите, и „ гласова поща онлайн “,което обезпечава дубликат в действително време на известие от телефонен секретар, което ви е оставено.

Тази транскрипция ще се ползва и за аудио известия, оставени благодарение на Apple Messages.

Apple показа и система, наречена Check-In,която автоматизирано ще уведоми другар или член на фамилията, когато сте пристигнали вкъщи.

Ако пътуването ви се забави доста, то има силата да каже на другите, че към момента не сте се прибрали безвредно.

Новата операционна система ще бъде налична през есента на 2023 г.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР