Apple и Samsung твърде неочаквано прекратиха своята епична патентна война,

...
Apple и Samsung твърде неочаквано прекратиха своята епична патентна война,
Коментари Харесай

Apple и Samsung неочаквано прекратиха патентната война, продължила 7 години

Apple и Samsung прекомерно ненадейно прекратиха своята епична патентна война, стартирана от Стив Джобс преди 7 години.
CNN заяви, че двете страни са съумели да реализират извънсъдебно съглашение . Засега няма детайлности за постигнатия компромис.

Да си напомним, че през 2011 година американският софтуерен колос видя в мобилните устройства на Samsung прекопирване на дизайна. Според Apple, заимствуван е външния тип на смарт телефоните iPhone и таблетите iPad. Нарушени са и редица патенти, свързани с хардуера и потребителския интерфейс на мобилните устройства.

През 2012 година Apple заведе правосъдно дело и изиска обезщетение в размер над $1 милиард. Но през 2013 година понижи тази сума на $548 милиона. През 2015 година сумата на компенсацията бе увеличена до $548 милиона и по-късно още веднъж набъбна на $1 милиард. Samsung от своя страна настояваше за доста по-малка сума – едвам $28 милиона.

След правосъдните искания на Apple, Samsung от своя страна подаде насрещни искове в редица страни, в това число и в Съединени американски щати. Samsung се опита да спре продажбите на iPhone в тези страни, тъй като са нарушени някои лично негови патенти. Въпреки тази правосъдна война, Samsung продължи да доставя своите екрани на Apple.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР