Apple и Facebook може да са две от най-големите технологични

...
Apple и Facebook може да са две от най-големите технологични
Коментари Харесай

Скандалът около поверителността между Apple и Facebook се развихри

Apple и Фейсбук може да са две от най-големите софтуерни компании, само че на пръв взор наподобяват доста разнообразни. Apple генерира по-голямата част от приходите си от 274,5 милиарда щатски $ през миналата година, от продажба на устройствата от сериите iPhone, iPad, Mac компютри и AirPods слушалки. Междувременно Фейсбук продава малко устройства и вместо това прави съвсем всичките си 85,9 милиарда $ от таргетирана реклама онлайн.

Но има една област, в която те намират пресечна точка и кръстосват шпаги: поверителността на потребителите, които употребяват техните артикули. И точно тя стана мотив за редица горчиви реплики сред изпълнителните шефове на двете компании.

В понеделник Apple пусна актуализация за своите iPhone и iPad, която удря доста рекламния бизнес. Новите операционни системи, носещи имена iOS 14.5 и iPadOS 14.5 изискват разработчиците на приложения категорично да изискат позволение за следене на държанието на потребителите в App Store на Apple и в интернет въобще. Това удря надълбоко в бизнеса на Фейсбук, която е построен през последното десетилетие върху технология, основана да прави тъкмо това – да следи потребителите, без значение дали последните знаят за това или не.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР