Apple е започнала да изплаща все по-рядко бонуси на някои

...
Apple е започнала да изплаща все по-рядко бонуси на някои
Коментари Харесай

Apple замразява наемането на нови служители и бонусите на настоящите

Apple е почнала да изплаща все по-рядко бонуси на някои от своите чиновници. Освен това компанията е затворила и огромна част от позициите си за нови служащи, написа Bloomberg, базирайки се на свои източници.

Основната причина за тези дейности от страна на софтуерния колос, е понижаване на разноските.

Според източниците на изданието част от чиновниците на Apple ще получават
бонуси по-рядко. По-рано те се изплащаха един път или два пъти годишно, през април и октомври, според от спецификата на съответното поделение. Сега доста от чиновниците минават към еднократно погашение на бонуси през октомври, като тази година заплащанията през април се отстраняват. Единствените изключения ще бъдат някои експерти, изясняват източниците.

Apple не е съкращавала чиновници, само че фрапантно е забавила наемането в доста подразделения отвън инженерните.

Промените ще обиден най-много техническите експерти и мениджърите на приблизително равнище. Директорите ще продължат да получават
бонуси на тримесечна база. Засилен е контролът върху пътните и други административни разноски, като за доста от тях към този момент се изисква утвърждение на равнище старши вицепрезидент. Междувременно компанията се сбогува с някои реализатори. Известно е, че главната заплата на Тим Кук ще бъде понижена с повече от 40% тази година, макар че действителното понижение на приходите му ще бъде доста по-скромно поради обичайно огромните заплащания под формата на акции на Apple.

Това е следващата софтуерна компания, която подхваща съществени крачки към оптимизацията на разноските си. Преди няколко дни компанията майка на обществената мрежа Фейсбук – Meta Platforms – разгласи, че ще редуцира 10 хиляди работни места.
„ Нова икономическа действителност “: Meta закрива още 10 хиляди работни места

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР