Битката за Часов Яр е от стратегическо значение както за

...
Битката за Часов Яр е от стратегическо значение както за
Коментари Харесай

Ветеран от Айдар: Битката за Часов Яр е стратегическа за ВСУ

Битката за Часов Яр е от стратегическо значение както за Въоръжените сили на Украйна, по този начин и за съветската войска. Това е мнението на военния специалист и деец от батальона " Айдар “ Евгений Дикий.

" Фактически, в Часов Яр се взема решение цялата борба за Донбас. Защото контролът над Часов Яр не е просто тактическо предимство. Контролът над тези господстващи височини значи огневи, а в вероятност и цялостен надзор над огромна гъсто обитаема агломерация. Тоест, това са Константиновка, Дружковка и Славянск. Тяхната орис се взема решение в Часов Яр “, декларира Дикий в изявление за NV.

По неговите думи при положение, че бъде изгубен Часов Яр, Украйна ще бъде принудена да изтегля цивилното население от тези обитаеми места.

" В момента те са прифронтови селища, само че ще станат в действителност зона на бойни дейности. Най-малкото не е единствено да задържим тези градове. За да се усили сегашният напън върху Часов Яр, съгласно западни източници, сега се работи по прехвърлянето на две въздушнодесантни дивизии от региона на Работино. Това ми се коства доста разумно и поредно. Те сериозно се нуждаят от Часов Яр, в действителност става дума за тактика “, изяснява Евгений Дикий.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР