Общото събрание на ООН може да гласува в петък проекторезолюция,

...
Общото събрание на ООН може да гласува в петък проекторезолюция,
Коментари Харесай

Палестинците търсят подкрепа от Общото събрание на ООН за кандидатурата за пълноправно членство

Общото заседание на Организация на обединените нации може да гласоподава в петък проекторезолюция, която признава палестинците като квалифицирани да станат пълноправни членове на Организация на обединените нации и предлага Съветът за сигурност на Организация на обединените нации „ преразгледа удобно въпроса. “

Това на процедура би работило като световно изследване за това какъв брой поддръжка имат палестинците за тяхната кандидатура, на която беше наложено несъгласие в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации предишния месец от Съединените щати. Заявлението за пълновръстен член на Организация на обединените нации би трябвало да бъде утвърдено от 15-членния Съвет за сигурност и по-късно от Общото заседание.

Дипломати споделят, че 193-членното Общо заседание евентуално ще поддържа палестинската кандидатура. Но към момента могат да бъдат направени промени в плана, откакто някои дипломати показаха угриженост по отношение на сегашния текст, забелязан от Ройтерс, който също дава спомагателни права и привилегии - с изключение на пълноправно участие - на палестинците.

Някои дипломати споделят, че...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР