Apple e придобил стартираща компания WaveOne, базирана в Маунтин Вю,

...
Apple e придобил стартираща компания WaveOne, базирана в Маунтин Вю,
Коментари Харесай

Apple e придобил компания за AI алгоритми за компресиране на видео

Apple e придобил започваща компания WaveOne, основана в Маунтин Вю, която разработваше AI логаритми за компресиране на видео.

Apple не удостоверява продажбата, само че уебсайтът на WaveOne е затворен през януари и няколко някогашни чиновници, в това число един от съоснователите на WaveOne, в този момент работят в другите групи за машинно образование на Apple.
-->
Бившият началник на продажбите и бизнес развиването на WaveOne, Боб Станкош, разгласи продажбата в обява в LinkedIn, оповестена преди месец.

WaveOne е учредена през 2016 година от Любомир Бурдев и Орен Рипел, които се стремят да възприемат остарялата от десетилетия парадигма на видео кодеците и да ги създадат основани на AI. Преди това Бурдев беше член-основател на изследователския отдел на Meta за AI и двамата с Rippel работеха в екипа за компютърно зрение на Meta, отговарящ за модерирането на наличието, образното търсене и класирането на излъчвания във Фейсбук.

Когато става дума за общоприети логаритми за компресиране и декомпресиране на видео, компресията се прави от страна на доставчика на наличие (напр. YouTube сървъри), до момента в който машините на крайните консуматори се оправят с декомпресирането. Основното изобретение на WaveOne е логаритъм за компресиране и декомпресиране на видео, „ отчитащ наличието “, който може да работи на AI ускорителите, вградени в доста телефони и все по-голям брой компютри. Използвайки задвижвано от изкуствен интелект разкриване на подиуми и обекти, технологията на стартъпа може всъщност да „ разбере “ видеокадър, позволявайки му да вземем за пример да приоритизира лица за сметка на други детайли в границите на сцена, с цел да спести честотна лента.

WaveOne твърди, че неговият метод, който е хардуерно агностичен, може да понижи размера на видео файловете на половината, с по-добро качество и в по-сложни подиуми.

Очевидно вложителите са видели капацитета. Преди придобиването на Apple, WaveOne притегли 9 милиона $ от Khosla Ventures, Vela Partners, Incubate Fund, Omega Venture Partners и Blue Ivy.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР