АПИ, изпълнявайки закона, е спряла продажбата на едномесечните електронни винетки

...
АПИ, изпълнявайки закона, е спряла продажбата на едномесечните електронни винетки
Коментари Харесай

АПИ, изпълнявайки закона, е спряла продажбата на месечните електронни винетки

АПИ, изпълнявайки закона, е спряла продажбата на едномесечните електронни винетки за българските превозвачи, изясни от трибуната на Народното събрание министърът на районното развиване Петя Аврамова. Министърът пристигна в Народното събрание по искане на Българска социалистическа партия.

Аврамова акцентира, че браншът на превозвачите е известен и се надява на 23 юли /вторник/ измененията в закона за пътищата да бъдат " придвижени до " Държавен вестник " и обнародвани ".

Отлагането на въвеждането в деяние на тол системата за транспортни средства над 3,5 тона ще бъде гледано през днешния ден на второ четене в комисията по районна политика, посочи Аврамова.

Тя прикани левицата да не основава ненужно напрежение.

Превозваческият отрасъл е осведомен, че стопира продажбата на месечни винетки и ще би трябвало да бъдат купувани седмични, а тези, които към този момент са закупили винетки с отсрочен старт, ще важат, обясни още министър Аврамова.

Преди да пристигна министърът в Народното събрание, депутатът Георги Свиленски заяви в пленарна зала, че от сутринта в страната е прекратена продажбата на електронни месечни винетки.

" От сутринта в страната е прекратена продажбата на електронни месечни винетки. Продават се единствено дневни и седмични винетки. Хаосът с тол системата сега е цялостен. Предупреждавахме ви за този безпорядък и от през днешния ден той е реалност ", разяснява зам.-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Свиленски от парламентарната естрада. Той сподели, че превозвачите сега стоят и се чудят какво да вършат по българските пътища.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР