Апелативният спецсъд решава дали да остави в ареста Ветко Арабаджиев.

...
Апелативният спецсъд решава дали да остави в ареста Ветко Арабаджиев.
Коментари Харесай

Апелативният спецсъд решава дали да остави в ареста Ветко Арабаджиев

Апелативният спецсъд взема решение дали да остави в ареста Ветко Арабаджиев. Срещу предприемача са повдигнати обвинявания за управление на проведена незаконна група за пране на пари и данъчни закононарушения.  Арабаджиев беше екстрадиран от Испания у нас при започване на месеца, оповестява " Канал 3 ".

``
реклама

Преди седмица, спецсъдът остави Ветко Арабаджиев в ареста. В претекстовете си магистратите показаха, че има заплаха да се укрие или да извърши друго закононарушение. Съдът реши още, че в случай че е на независимост, той може да манипулира доказателствата или да повлияе на очевидци в процеса.

От прокуратурата разкриха, че в един от 26-те телефона, открити у него и брачната половинка му при задържането им, е имало систематизиране на очевидците като разпитани и неразпитани. Според съда от събраните досега доказателства може да се направи обосновано съмнение, че през 2013 година Ветко Арабаджиев е взел участие в незаконна група за данъчни закононарушения и пране на пари. В този интервал участниците в групата са записали сдружения на обществено слаби и наркозависими хора, с което се целяло укриване на налози.

Семейство Арабаджиеви бяха оповестени за търсене с европейска заповед за арест през август 2018 година А при спецакцията тогава проверяващите откриха 10 милиона лв., в друга валута в хотел Маринела в столицата.

Испанските управляващи задържаха Ветко и Маринела Арабаджиеви на 7 март тази година  в градчето  Кабрера де Мар наоколо до Барселона. Двамата са обитавали парцел, благосъстоятелност на българина Георги Семерджиев. Така половин година откакто стартира интернационалното му търсене, Арабаджиев беше екстрадиран у нас.

Засега обаче няма решение от испанските управляващи за екстрадицията на брачната половинка му - Маринела. Причината - производството за нея към момента не е завършило. По делото е упрекнат и синът на Арабаджиеви  - Вълчо. Наскоро той беше пуснат от ареста под гаранция от половин милион лв..

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
-
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР