Апелативният спецсъд пуска бизнесмена Николай Банев под гаранция от 500

...
Апелативният спецсъд пуска бизнесмена Николай Банев под гаранция от 500
Коментари Харесай

Пуснаха Николай Банев на свобода срещу 500 000 лева

Апелативният спецсъд пуска предприемача Николай Банев под гаранция от 500 000 лева. Определението, с което втората инстанция усилва размера на гаранцията на Банев от 200 000 лева на половин милион е дефинитивно, написа " Телеграф “.

Банев беше арестуван преди повече от две години, откакто го арестуваха през октомври 2018 година През май т.г. съдът промени мярката му на домакински арест, а през октомври той и брачната половинка му Евгения осъдиха България в Европейския съд по правата на индивида (ЕСПЧ) в Страсбург, в това число поради дългия арест.

В претекстовете си европейските магистрати означиха, че продължителността на задържането в България, в това число и домашния арест, е тревожна. Така се стигна до ново определение на съда, който един път беше дал гаранция от 1 млн. лв. на Банев, само че втората инстанция я анулира.

В края на октомври, към този момент и след решението на Европейски съд по правата на човека, спецсъдът още веднъж дефинира гаранция на Банев, само че от 200 000 лв., а втората инстанция я подвигна на 500 бона, които към този момент са платено от предприемача, написа blagoevgrad24.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР