Апелативният специализиран съд е отказал да промени мярката за неотклонение

...
Апелативният специализиран съд е отказал да промени мярката за неотклонение
Коментари Харесай

Десислава Иванчева остава в ареста

Апелативният профилиран съд е отказал да промени мярката за неотклонение на някогашната кметица на Младост Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова от задържане под стража в домакински арест. Това стана ясно на днешното правосъдно съвещание по делото. На този декор поддръжници на някогашната кметица обявиха, че стартират гладна стачка в нейна поддръжка. Двете обвинени, както и някогашният областен кмет Петко Дюлгеров, който е под домакински арест, са подсъдими за приемане на рушвет в размер на 70 000 евро от строителния бизнесмен Александър Ваклин.


Преди началото на следващото съвещание по делото, Десислава Иванчева и нейната някогашна заместничка Биляна Петрова още веднъж обявиха, че карцерът им се употребява, с цел да се допусне презастрояване в столичния квартал Младост.
Десислава Иванчева: Откраднати парцели, които сме разкрили по 4 декара, парцели, които без състезания са давани. Имахме ужасно доста работа.Биляна Петрова: Ние ще потвърдим, че сме почтени, само че Младост през това време ще бъде презастроен.Десислава Иванчева: Пари за нас не сме желали от никого.
В средата на октомври първоинстанционният съд реши да пусне под домакински арест двете обвинени. Днес обаче стана ясно, че митингът на прокуратурата е почетен и те остават в ареста, с цел да не въздействат на очевидци. Решението е взето през вчерашния ден на закрито съвещание.
Илиян Рангелов, прокурор: Преценката на доказателствата от досъдебното и огромна част от доказателствата в правосъдното разследване приказват, че има такава заплаха.Емануил Йорданов, юрист: Продължаващото им задържане не е редно, защото то се явява едно авансово осъществяване на присъда, която към момента не е постановена.
Обвиненият като медиатор в корупционната скица Петко Дюлгеров за първи път пристигна без правосъдна защита в залата, защото е под домакински арест към този момент близо седмица. В залата стана ясно, че прокуратурата едвам през вчерашния ден е протестирала освобождението му.
Петко Дюлгеров: Моята позиция ще я чуете, откакто приключи делото. Благодаря ви, прелестен ден.
Очаква се по делото да бъдат показани експертизи, както и записи от СРС-та.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР