Aпелативният специализиран наказателен съд да гледа утре при закрити врати

...
Aпелативният специализиран наказателен съд да гледа утре при закрити врати
Коментари Харесай

Спецсъдът иска делото за собственика на ТАД Груп да не е публично


Aпелативният профилиран углавен съд да гледа на следващия ден при закрити порти делото за ареста на притежателя на "Тад Груп " Иван Тодоров.

Такова искане е отправил до съда краткотрайният началник на Апелативната профилирана прокуратура Николай Найденов.

Искането му е оповестено на уеб страницата на прокуратурата и от него излиза наяве, че са събрани нови доказателства, които могат да разкрият сензитивна информация за хора и компании.

Прокурор Николов написа, че става дума за взаимоотношения на клиенти с банки и застрахователи, данъчни документи и междуфирмени търговски връзки, свързани с директното развиване на стопанска система на страната.

"Не би било редно и вярно във връзка с тази информация отнасяща се до физически и юридически лица и осъществяващи разнородна активност подчинена на законовите условия в страна, да бъде изложена на показ и притежание на лица присъстващи в правосъдната зала, тъй като те биха били застрашени по един или различен метод /икономически или психически/, както и със свои противоправни дейности да застрашат националната сигурност на страната. Напротив, намирам за вярно това, че следва да бъде предпазен публичния ред, интерес и успокоение на българските жители и паралелно с това, органите на държавна власт и локално самоуправление и техните администрации да имат нужния комфорт с оглед полагане и реализиране на нужните дейности за своевременното и качествено обслужване на популацията и възстановяване на техните информационни и осведомителни системи ", се споделя в настояването до съда.

Миналата седмица първоинстанционният спецсъд освободи Тодоров от ареста против гаранция от 100 000 лв., откакто той беше арестуван на летището в София, откакто се завърна от чужбина.

Тодоров е упрекнат в тероризъм поради хакерската офанзива в Националната организация за приходите (НАП), дружно със чиновниците в "Тад Груп " Кристиян Бойков и Георги Янков, които също са на независимост против гаранции от по 20 000 лв..

След освобождението на шефа на компанията, прокуратурата разгласява част от доказателствата, които счита да показа на следващия ден пред втората инстанция, където ще упорства за непрекъснат арест за Тодоров.

От тях стана ясно, че камери в "Тад Груп " са записали диалози на 20-годишния Бойков с Янков, като в тях младият мъж приказва за информация, която е пратил до медиите.

От прокуратурата разкриха още, че на персоналния си телефон Бойков е имал и файл със заглавие "NE SE CHISTIIIIIII ", на който е събирана информация за депутати, съдии, прокурори, следователи, регионални шефове и кметове. От скрийншота пък стана ясно, че е употребена платформата "Pastebin ", а откакто е известно и името на файла, елементарно може да бъде открита информацията с персоналните данни на 2099 магистрати.

На фона на разкритите доказателства против Бойков, преди дни шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов сподели, че младежът може би е бил измамен от работодателите си и в хода на следствието обвиняванията против него може и да отпаднат, и той да стане очевидец на прокуратурата. /news.bg

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР