Апелативният съд в Пловдив пуска на свобода 21-годишния Димитър Тонкев

...
Апелативният съд в Пловдив пуска на свобода 21-годишния Димитър Тонкев
Коментари Харесай

Пуснаха под гаранция сина на убития бизнесмен от Виноградец

Апелативният съд в Пловдив пуска на независимост 21-годишния Димитър Тонкев от Виноградец, против парична гаранция от 1000 лв. оповестява НоваТВ.

Близки на младежа, които участват в правосъдната зала, са посочили подписка в поддръжка на Димитър.

Той беше задържан при полицейска акция на 15 септември по обвиняване, че е държал за разпространяване 2,5 грама марихуана и 0,5 грама амфетамин.

Магистратите считат, че в случай че е на независимост, Тонкев няма да се укрие или извърши друго закононарушение

Припомняме, бащата на Димитър - Наско Тонкев, бе прострелян и почина на място на 31 август при празнуване на рожден ден на 6-годишно момче в ресторанта му. За закононарушението бе задържан някогашният ръководител на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков, който е притежател на револвера, с който е стреляно.

Все още не е изяснено дали смъртоносният изстрел е създаден от детето, каквато беше първичната версия, или от различен участник в празненството.

Припомняме, Лазар Влайков беше упрекнат за това че на 31 август/1 септември 2017 година в ресторант " Градина " във Виноградец не е взел нужните ограничения за сигурност и от това е последвало причиняване гибелта на мъжа.

Преди това с предписание на основния прокурор делото за стрелбата и убийството във Виноградец бе преместено от Пазарджик в Пловдив, поради опасения на околните на жертвата, че Лазар Влайков може и този път да употребява връзките си с районния прокурор на Пазарджик Георги Кацаров.

Според представителя на основния прокурор Румяна Арнаудова обаче увери, че ще се ревизира и интернет връзката.

Както и преди години, по този начин и в този момент Лазар Влайков бе изключен от партия ГЕРБ след случая, а и напусна общинския съвет в Септември.

През 2012 година Лазар Влайков стана прочут след побой. Той бе арестуван откакто нанесе няколко порезни рани с нож на 40- годишен мъж от Пазарджик. Двамата се спречкали на пътя сред селата Бошуля и Карабунар. Спорът е бил поради включени дълги светлини./news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР