Апелативният съд в Бургас потвърди съдебно определение, с което на

...
Апелативният съд в Бургас потвърди съдебно определение, с което на
Коментари Харесай

Задържаха мъж в Бургас, издирван в Германия за кражба на вещи за 40 хил. евро

Апелативният съд в Бургас удостовери правосъдно определение, с което на българин, търсен с Европейска заповед за арест, е взета мярка за неотклонение “задържане под стража “.

Гюнай А. се търси от правосъдните управляващи в Пирна, Германия, за осъществяване на наказателно гонене, за осъществено незаконно действие –участие в тайфа за вещно укривателство (участие в проведена незаконна група по българското законодателство).

Съгласно закона на издаващата страна оптималния период на наказването, планувано за осъщественото закононарушение е 10 години отнемане от независимост.

Според посочените данни в Европейската заповед за арест закононарушението е осъществено на 19 ноември предходната година на автострада 17 в посока Прага.

Задържаният мъж дружно с други лица са имали желание да се снабдят с непозволена имотна полза, като съхранявали крадени движимости, които след това продавали, изнасяйки ги отвън Германия. Задържани са с движимости на обща стойност към 40 хиляди евро и парична сума в размер на 151 600 евро.

Въззивният състав е приел, че все още взетата мярка за неотклонение " задържане под стража " е най-подходяща да обезпечи наличието на желаното лице до привършване на производството по разглеждане на Европейската заповед за арест и е удостоверил определението на първоинстанционния съд, като вярно и законосъобразно.

Постановеният правосъден акт на Апелативен съд – Бургас е финален.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР