Апелативният съд в Бургас отказа днес да пусне под домашен

...
Апелативният съд в Бургас отказа днес да пусне под домашен
Коментари Харесай

Задържан за катастрофа с две жертви моли за снизхождение. Съдът: Остава в ареста

Апелативният съд в Бургас отхвърли през днешния ден да пусне под домакински арест Ивелин Иванов, който беше арестуван от полицията на 8 ноември за тежка злополука в Поморие с двама починали и още четирима ранени.

„ Съжалявам доста за това, което направих. Нямам никакво желание да се прикривам. Имам към този момент непрекъснат адрес в Поморие “, съобщи през днешния ден в съда Ивелин. И дружно с тримата си юристи, настоя да бъде освободен от ареста.

Според прокуратурата против него е повдигнато обвиняване за тежко закононарушение, за което законът планува до 20 години отнемане от независимост. А в тази ситуация нямало доказателства, които да изключват опцията той да не се опита да избегне наказателна отговорност, ако бъде пуснат на независимост.

Друга е тезата на отбраната. Според юристите, няма по какъв начин да се направи извод, че той отговорно е провокирал злополуката, а нито пък има каквито и да е данни, че той би се укрил.

В последна сметка, съдът отхвърли молбата на отбраната за състрадание и постанови непрекъснат арест. Решението е дефинитивно.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР