Апелативният съд в Антверпен е потвърдил присъда срещу Скайп заради

...
Апелативният съд в Антверпен е потвърдил присъда срещу Скайп заради
Коментари Харесай

Белгия осъди "Скайп" заради отказан достъп до лични съобщения

Апелативният съд в Антверпен е удостоверил присъда против " Скайп " поради отхвърлен достъп до наличието на персонални известия сред двама консуматори на информационното приложение, оповестиха локални медии.

" Скайп " ще би трябвало да заплати санкция от 30 000 евро. През 2012 година белгийските управляващи са поискали от притежателите на приложението данни, свързани с следствието на арменската мафия. От " Скайп " дали единствено данни за имейлите и ай-пи адресите на двамата разследвани арменци.

Според белгийския съд всеки снабдител на телекомуникационна услуга в страната следва да се преценява с локалното законодателство, съгласно което е задължен да бъде в положение да сътрудничи напълно с правораздаването. Съдът отбелязва, че пренастройка на софтуера би била задоволителна за запазване на данните от персонални известия и видео- и гласови диалози.

" Скайп " дава отговор, че няма достъп до канала за връзка сред потребителите и че главната му активност е поддръжката на софтуера. Дружеството, записано в Люксембург, заема позиция, че европейското право би следвало да взима връх над националното в сходни случаи, засягащи поверителността на персоналните данни.

Миналата година ФБР подаде правосъден иск против " Епъл ", откакто производителят на " Айфон " отхвърли да отключи телефона на терорист. Малко по-късно ФБР отдръпна желае си с обяснението, че външен специалист е съумял да отключи телефона на единия от двамата нападатели в атентата в Сан Бернардино от декември 2015 година, когато 14 починаха, а 22 бяха ранени. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР