Апелативният съд остави в ареста бизнесмена Атанас Бобоков, бившия зам.-министър

...
Апелативният съд остави в ареста бизнесмена Атанас Бобоков, бившия зам.-министър
Коментари Харесай

Апелативният съд върна в ареста Атанас Бобоков и Красимир Живков |

Апелативният съд остави в ареста предприемача Атанас Бобоков, някогашния зам.-министър на околната среда Красимир Живков и Николай Миховски, съобщи бТВ. 

Те бяха обвинени по делото за импорт и депониране на рискови боклуци. 

Миналата седмица Спецсъдът промени мярката и на тримата от " задържане под стража " в парична гаранция. Гаранциите бяха следните: на Атанас Бобоков от 700 000 лева, на някогашния зам.-министър Красимир Живков - 80 000 лева гаранция, а на Николай Миховски – 300 000 лева

В края на май представителят на основния прокурор Сийка Милева заяви, че общо 10 души са упрекнати за присъединяване в незаконна група и за противозаконен импорт и преправка на боклуци. 

По време на съвещанието през днешния ден стана ясно, че през юли е било повдигнато обвиняване за присъединяване в незаконна група и на ботевградския предприемач Васил Коцев. 

Според съда все още има задоволителни доказателства, с цел да се счита, че тримата имат съпричастност към закононарушенията, за които са упрекнати. 

Разследването по по този начин наречената арефа " Боклукгейт " потегли, откакто в края на предходната година на няколко места в страната бяха открити складирани тонове отпадъци от Италия. По случая са обвинени предприемачите Атанас и Пламен Бобокови, някогашният зам.-министър на околната среда Красимир Живков, ексшефът на плевенската Регионална инспекция за опазване на околната среда Габриел Савов, Илиян Миховски, притежател на цех в Плевен, Айгюн Еминов и някогашният началник на предприятието " Монбат Рисайклинг " Васил Богданов.

Според Прокуратурата те са взели участие в скица, посредством която отпадъците от завода за батерии на братята Атанас и Пламен Бобокови не са били обезвреждани, а единствено депонирани на разнообразни места в страната. Атанас Бобоков е обвинен като член на незаконна. Брат му пък беше притеглен и по друго дело поради диалозите си с президентския секретар и някогашен вътрешен министър Пламен Узунов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР