Апелативният съд гледа мярката на обвинения за източването на АМ

...
Апелативният съд гледа мярката на обвинения за източването на АМ
Коментари Харесай

Заподозреният за схемата с АМ Хемус припадна, докато чака мярката си в съда

Апелативният съд гледа мярката на обвинявания за източването на Автомагистрала " Хемус ". Известният арбитър по минифутбол Борислав Колев е упрекнат в пране на пари за над 53 млн. лв., източени при строителството на аутобана.



Каква мярка ще бъде наложена на футболния арбитър към момента не е ясно. Докато слушаше решението на съда Колев припадна. Това наложи в залата да бъде извикан доктор. По-късно дойде и екип на незабавни медици с носилка. Какво е положението на обвиненият към момента не е известно.

Днес Колев изиска по-лека мярка, поради влошено здравословно положение на брачната половинка му.

В правосъдната зала от държавното обвиняване обявиха, че има задоволително доказателства за пране на пари посредством кухи компании и подставени лица. Също по този начин Национална агенция за приходите е знаела за теглените пари на каса, само че по незнайни аргументи от институцията са бездействали. Според прокуратурата едно от подставените лица в схемата Колев е намерил пред хемодиализата в Монтана.

В правосъдната зала юристът на футболния арбитър съобщи, че следствието е преждевременно и е било комфортно Борислав Колев да бъде посочен като основно настоящо лице, само че той не е бил моторът на схемата. Защитата съобщи, че Колев не отказал да спомага на проверяващите.

Делото досега е белязано от кавги и високо напрежение сред Министерство на вътрешните работи и държавното обвиняване поради оказан напън от чиновници на ГДБОП върху наблюдаващите прокурори.



Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР