Апелативната прокуратура ще пусне сигнал до Софийската районна срещу свидетел

...
Апелативната прокуратура ще пусне сигнал до Софийската районна срещу свидетел
Коментари Харесай

Пускат сигнал за лъжесвидетелстване по делото Семерджиев

Апелативната прокуратура ще пусне сигнал до Софийската районна против очевидец по делото " Семерджиев ". Това съобщи юристът на околните на починалата Хариет Стефанович Пламен Димитров по Нова телевизия.

Той дефинира вчерашното съвещание по делото като " цялостен цирк ". По думите му задачата на сигнала е да се организира следствие за лъжесвидетелстване.

" Ако на 6 март въпросната свидетелка се яви и отдръпна показанията си, ще избегне правосъдна отговорност. Лъжесвидетелстване се санкционира с до 5 година отнемане от независимост ", уточни Димитров.

Припомняме, че през вчерашния ден беше импортирана експертиза, съгласно която не е намерено ДНК на Георги Семерджиев, откакто са били изследвани три предмета в колата . Наред с това млада жена свидетелства в съда , че е била в джипа на Георги Семерджиев по време на злополуката. Тя беше разпитана при закрити врата , тъй като можело да бъдат изнесени обстоятелства от персоналния ѝ живот. Според нейните изказвания, Георги Семерджиев не е бил зад кормилото, а е карала непозната за нея жена.

Според обвиняването несъмнено е потвърдено от осъществените експертизи, както видеотехническа, по този начин и сложна , че не е имало други пасажери в ръководеното МПС.

Обвинението изиска съдът да сезира Районната прокуратура за лъжесвидетелстване. Искането обаче беше отхвърлено.
 Жена, само че не шофьорката, свидетелства, че не Семерджиев е бил зад кормилото
Жена, само че не шофьорката, свидетелства, че не Семерджиев е бил зад кормилото

Експертиза не откри ДНК на Семерджиев при три изследвани предмета, в това число въздушната възглавница
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР