Апелативен съд – Пловдив остави в ареста К. П., който

...
Апелативен съд – Пловдив остави в ареста К. П., който
Коментари Харесай

В Пловдив решиха: Бандит остава в ареста

Апелативен съд – Пловдив остави в ареста К. П., който апелира взетата от Окръжен съд – Пловдив по отношение на него мярка за неотклонение " задържане под стража “.

К.П. е задържан на 20.12.2021г. след полицейско гонене. При претършуване в дома му са открити и конфискувани малко над един кг марихуана, предопределена за разпространяване.

Апелативните магистрати решиха, че вярно първоинстанционния съд е счел, че от събраните доказателства по делото може да се направи обосновано съмнение за съпричастност на обвинения към действията в които е упрекнат. В поддръжка на този извод са събраните гласни, писмени и материални доказателства.

На последващо място, отнася се за умишлени закононарушения, за които се планува наказване отнемане от независимост. Първото е и тежко съзнателно действие, наказуемо с отнемане от независимост от пет до петнадесет години, както и санкция, а неподчинението на полицейска предписание и бягството се санкционира с отнемане от независимост до три години.

Апелативният съд взе поради събитията, при които са осъществени действията, засегнатите публични връзки, типа опиат, количеството, цената /6 210 лева./, и също намира, че съществува действителна заплаха обвиненият К. П. да извърши закононарушение. Още повече, че той е бил наказан и преди за подправяне на парични знаци в Румъния и е направил вменените му закононарушения в изискванията на рисков рецидив.

Налице е и заплаха от укриване предвид на обстоятелството, че обвиненият не обитава на непрекъснатия си адрес и е направил опит да осуети осъществяването на полицейска инспекция по отношение на него.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР