Апелът на една майка, бореща се за живота на детето

...
Апелът на една майка, бореща се за живота на детето
Коментари Харесай

Бащата на Шани, отвлечена на музикалния фестивал „Супернова“ мечт...

Апелът на една майка, бореща се за живота на детето си обиколи света.

 

„ Тази заран моята щерка Шанин Никол Лоук, немска гражданка, е отвлечена дружно с други туристи от Хамас. Беше ми изпратено видео, в което разпознах ясно щерка си - в безсъзнание,в кола, пътувайки към линията Газа. Моля, в случай че може да помогнете, се свържете с мен. Благодаря Ви! ”, прикани майката на Шани.

 

Само с вяра и без каквото и да е информация за Шани Никол, живеят околните ѝ. Това споделя пред NOVA брачният партньор на нейната вуйна, който чака младата жена с отворени прегръдки в Германия.

 

“За страдание, нямаме никаква нова информация. Знае се, че още двама заложници са освободени, само че нищо повече. Това ни дава дребна вяра. Но информацията, която получаваме от външното министерство, е нула. Знаем само това, което циркулира в медиите. Това е тъжно, само че ние не разрешаваме вярата да ни се изплъзне. Разпознахме Шани единствено на това ужасяващо видео, първото, което се появи. Семейството, несъмнено, следим всички видеа, които се появяват, само че не сме я разпознали на нито едно от идващите видеа ”, твърди Вилфрид Гехр.

 

Последната информация, която фамилията има е, че Шани Никол е в болница в Газа, само че и тя не идва от дипломати. „ Тази информация получихме от кротичък човек. Не знаем нищо повече от това. Имаме единствено вяра. Ние разчитаме на всички дипломати. Освобождаванията са пристигнали с посредничеството на Катар и Съединени американски щати. Може би ще съумеят да ни оказват помощ. Нямаме особени очаквания за немската дипломация. Винаги сме мислили, че Германия има положително добро име и въздействие, само че досега германците не съумяват да създадат доста ”, показва мъжът.

 

За последно с Шани Никол приказва майка ѝ, до момента в който се случва нападението на Хамас над музикалния фестивал „ Супернова “. Оттогава едни и същи въпроси отекват в главите на всичките ѝ близки. „ В главата ни постоянно са мислите, какво се случва, Шани в сигурност ли е, по какъв начин се усеща, къде лежи тя, някой грижи ли се за нея? Надяваме се към нея да има ангел, който се грижи за нея, който може би ще помогне тя да е измежду идващите 50 заложници, които ще бъдат освободени. Просто този смут да свърши. Чувстваме се толкоз безпомощни. Това е най-лошото ”, твърди Вилфрид.

 

Към идната сухопътна атака на Израел околните на Шани гледат с вяра, само че и със боязън от това, да бъдат разрушени още животи на почтени хора.

„ Силно се надявам разпоредбите да бъдат спазвани, да няма огън по лечебни заведения. И се надявам освобождението на всички заложници да се случи скоро. Надявам се, че сухопътната атака няма да е толкоз жестока, уповавам се да има някаква човещина. Това ми стига. Заложниците да бъдат освободени и да има допустимо минимум цивилни жертви ”, надява се Гехр.

 

От месеци фамилията на лелята на Шани Никол и брачна половинка ѝ провеждат рали. Решават да го проведат и да насочат обръщение. На колата, изрисувана с цветовете на дъгата от 40 деца с разнообразни религии от 8 страни, е изписано името на Шани.

 

„ Нашето обръщение, което е и посланието на Шани, е че хората по света са положителни. И че единствено в мир можем да вървим напред. Оръжията в никакъв случай не носят мир. Всеки километър, който изминаваме е за Шани. Шани постоянно е била за мира, един кротичък човек, едно празненство момиче. Винаги споделяше нуждаем се от мир. Тя не се включи към израелската войска. Тя не искаше да знае нищо за армията. Кой би помислил, че един човек, искащ мир като нея, ще попадне в такава обстановка. Това е извънредно. Надяваме се тя да се върне назад и скоро да може да пристигна в Германия, с цел да се възвърне от всичко случило се ”, подчертава  мъжът.

 

Вилфрид Гехр мечтае да има опцията да каже на Шани единствено едно: „ Момиче, върни се! Момиче, ела в прегръдките ми! ”.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР