Апелът идва след като на 17 юли Москва отказа да

...
Апелът идва след като на 17 юли Москва отказа да
Коментари Харесай

Папата призова Русия да се върнe към сделката за износ на зърно от Украйна

Апелът идва откакто на 17 юли Москва отхвърли да възобнови още веднъж съглашението с Украйна, реализирано с посредничеството на Организация на обединените нации и Турция. Кремъл отхвърли с претекст, че не са били изпълнени условията й да се улесни износа на съветско зърно и торове. След решението на Москва цените на зърното се покачиха, а съветските войски насочиха ракетите си към украинските пристанища и зърнена инфраструктура в Черно море. 

Обръщайки се към тълпите на площад " Св. Петър ", папата прикани вярващите да продължат да се молят " за мъченическа Украйна, където войната унищожава всичко, даже зърното ". Папата назова това " тежка засегнатост към Бога ". 

Лидерът на съвсем 1,4 милиарда католици в света сподели, че " викът на милиони братя и сестри, които страдат от апетит, се издига до небето ". Откакто спорът в Украйна избухна предходната година, Франциск неведнъж е осъждал нападателната война на Русия, само че също по този начин се е опитвал да резервира отворен канал за връзка с Москва.

Миналата седмица съветският президент Владимир Путин предложи да достави на Африка зърно, част от което гратис, само че ръководителят на Африканския съюз Азали Асумани отговори, че това " може да не е задоволително “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР