Апел към медицинските сестри от учебни и детски заведения отправя

...
Апел към медицинските сестри от учебни и детски заведения отправя
Коментари Харесай

Болницата в Силистра очаква помощ от медицински сестри от учебни и детски заведения

Апел към медицинските сестри от образователни и детски заведения насочва шефът на силистренската болница доктор Васил Славов с молба да се включат в работата на лечебното заведение, подпомагайки активността му.

Искането е било отправено и към кметът на Силистра доктор Юлиян Найденов, в качеството му на шеф.

Очакването за цялостни отделения с заболели от ковид през есента и зимата е повода доктор Васил Славов, шеф на МБАЛ-Силистра да заприказва за готовност на сестрински личен състав от учебни заведения и детски градини в Силистра. Наличният състав работи към този момент на плюс часове:

" Почти всички сестри са на пенсионна възраст, малко са и работят изключително. Като се изморят в допълнение и им пада още КПД-то. Ние можем да предоставим О2, медикаменти, лекари, ноу-хау, само че няма по какъв начин да докараме отнякъде сестри. Затова най-хубавото е, както са създали сътрудниците в други области при предходната вълна, активизиране на сестрински личен състав от отвън болнични структури ".

За да издържи системата на прилива пациенти, е нужна свежа кръв, удостовери и шефът на РЗИ-Силистра – доктор Теодора Начева:

" Тази нова Covid вълна ще я посрещнем с още по-голям недостиг на фрагменти. Имахме поддръжката на доста пенсионери, които работят в системата, някои боледуваха, взеха решение, че на първо място здравето им е значимо и се отдръпнаха. Нови членове, които влизат в системата са доста по-малко от тези, които я напущат поради пенсиониране, здравословно положение и по този начин ".

Вече е направена работна среща с присъединяване на общинското управление и с работещи в системата. Изрично е очебийно, че искащите ще могат да окажат поддръжка само на непринуден принцип, против в допълнение възнаграждение от страна на болничното заведение и няма да работят в Covid отделенията, разяснява доктор Славов.

За решение на казуса към този момент има подхванати диалози и с образователни заведения за образование на медицински личен състав, като вид за стажуване и подкрепяне на професионалната им реализация.

Репортажа можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР