Апашите дебнат жертвите по тъмно в малките улички, нападат ги

...
Апашите дебнат жертвите по тъмно в малките улички, нападат ги
Коментари Харесай

Пазете се! Бандити с корона-маски обират жени и старци по улиците у нас

Апашите дебнат жертвите по мрачно в дребните улички, атакуват ги постоянно в тил. Дърпат чанти и бягат, вършат по 20 удара на седмица, разкрива в днешния си брой в. "Телеграф ".

Бандити с маски против ковид обират дами и възрастни хора на улицата. Дърпат им чантите по тъмни улички и бягат. Уличните грабежи сега са главното като тип закононарушение, което се прави у нас, откогато минахме психическата граница от 1000 инфектирани дневно.

Това сподели инспекция на „ Телеграф “, а от Министерство на вътрешните работи обясниха, че на седмица се случват по приблизително 20-23 грабежа и то цифрата е за цяла България.

На 20 октомври България регистрира за първи път, че за денонощие инфектираните с ковид са над 1000 индивида. Всеки минал ден черната статистика пораства, като сега сме с над 4000 души с потвърден COVID-19. Криминалисти споделят, че това е повода за внезапния спад на всички закононарушения като цяло. Единственото, което към момента се среща и то в фрапантно ниски равнища са уличните грабежи.

„ Седмицата преди внезапния скок на инфектираните 12-18 октомври сме отчели 19 грабежа най-вече на чанти. Следващата към този момент са скочили на 25, а предходната седмица са били 23. За тази седмица, която още не е свършила, цифрите са горе долу същите “, регистрираха от Министерство на вътрешните работи пред „ Телеграф “. Според проверяващи спорадично се правят апартаментски и автокражби, само че броят им е пренебрежимо дребен.

„ Разбира се, че коронакризата е блъснала и престъпния контингент. Престъпниците също са хора и те се заразяват. Никой няма да рискува и да излиза толкоз на улицата, в случай че е болен и примерно не може да диша, болят го мускулите и има висока температура “, разясниха ченгета.

Оказва се, че от утежняването на епидемиологичната конюнктура досега най-вече улични грабежи са станали в София, Пловдив и Бургас, а има области без нито един удар.

„ Това, което следим в последните две седмици е, че уличните набези стават като се стъмни, само че най-вече случаи са в диапазона 20-22 часа. Тогава хората се прибират и нормално употребяват директни пътища към блоковете си, които са неосветени и безлюдни “, обясниха криминалисти.

Апашите употребявали заповедта за носенето маски като чудесно прикритие. Слагали и шапки, като в тъмното били абсотлютно неразпознаваеми. „ Винаги атакуват в тил. Дебнат жертвите на неосветени места. Не оказват принуждение, не удрят, а непосредствено издърпват чантата или пазарската торба, и бягат “, обясниха ченгета. Жертвите им са нормално дами, баби и дядовци, защото са най-безпомощни.

Задържаните, множеството от които са роми, са към 18-25 годишни с дълги крими досиета. Не носели ножове или други хладни оръжия, разчитали на изненадващото нахлуване и бързото си отдръпване. Затова от Министерство на вътрешните работи насочиха няколко съвета към хората, с цел да могат да реагират по горещи следи и да заловен апашите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР