Апартаменти, които са собственост на Министерството на отбраната (МО), стоят

...
Апартаменти, които са собственост на Министерството на отбраната (МО), стоят
Коментари Харесай

Военните си ремонтират жилищата в Пловдив

Апартаменти, които са благосъстоятелност на Министерството на защитата (МО), стоят празни от години и основават компликации за поддръжка на жилищните здания. Имотите са в неприятно положение и в тях не могат да бъдат настанени военнослужещи. След дълги години отсрочване от изпълнителната организация „ Военни клубове и военно почивно дело” стартират реализирането на специфична стратегия, с която да бъдат реновирани парцелите.

Става дума за жилища в регион „ Източен” в най-високите жилищни здания в Пловдив. Шестте блока с по 20 етажа се намират на ул. „ Преспа” №№ 6 и 8. В тях МО разполага с 36 жилището. Само в половината има наематели, а едвам 7 са парцелите, в които живеят военнослужещи.

Домоуправителите на постройките, в които се намират тези жилища, срещат огромни компликации с поддръжката на постройките. „ Категорично им е неразрешено (бел. ред. на наемателите на военните жилища) да заплащат всевъзможни типове разноски по блока. На единия асансьор трябваше да сменим генератора. Трябва да създадем ремонт на блока. Госпожа Костадинова споделя: „ Няма да заплащат нашите наематели.”, споделя пред Българска национална телевизия домоуправителят на ул. „ Преспа” №6. „ Това е тежестта към този момент. Те са ползватели. Трошат ни асансьорите, трошат ни всичко, а не заплащат нищо”, добавя той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР