Анулирането на изборите е важна стъпка в укрепването на демокрацията.

...
Анулирането на изборите е важна стъпка в укрепването на демокрацията.
Коментари Харесай

Ердоган за анулираните избори: Това е демокрация!

Анулирането на изборите е значима стъпка в укрепването на демокрацията. Искрено имаме вяра, че на изборите в Истанбул е имало проведена корупция, цялостна нелегитимност и нередности. Това съобщи турският президент Реджеп Ердоган в първия си коментар след решението на Висшата изборна комисия да анулира локалните избори в Истанбул и да наложи тяхното повтаряне, съобщи турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Ердоган приказва на постоянното седмично съвещание на парламентарната група на своята Партия на справедливостта и развиването (ПСР). Президентът назова решението на ВИК за анулиране и повтаряне на вота в Истанбул "важна стъпка в укрепването на демокрацията " на страната.

Това решение съставлява "най-правилната стъпка, която ще укрепи нашата воля като политици да търсим решения на проблемите в границите на народна власт и правда, да оставим на националната воля правото да отсъди ", счита Ердоган. "Разглеждаме това решение, което ще направи по този начин, че сянката над изборите в Истанбул да бъде отстранена, като значима стъпка към подсилване на нашата народна власт ", акцентира той.

За победител на изборите в Истанбул на 31 март бе излъчен претендентът на опозиционния алианс Екрем Имамоглу. ПСР оспорва изборните резултати, аргументирайки се с открити нередности, и през вчерашния ден ВИК одобри желае за отменяне и повтаряне на изборите в Истанбулската огромна община със седем против четири гласа. Ердоган съобщи през днешния ден, че даже и ВИК да бе взела противоположното решение, ПСР е щяла да се съобрази с решението. Опозицията обаче подлага на критика изборната комисия, че се е огънала под натиска на ръководещите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР