АнтонХекимяне кандидатът на ГЕРБ за кмет на София. Това стана

...
АнтонХекимяне кандидатът на ГЕРБ за кмет на София. Това стана
Коментари Харесай

Мария Черешева: Когато Борисов и Пеевски са във властта, медиите страдат

АнтонХекимяне претендентът на ГЕРБ за кмет на София. Това стана ясно прирегистрирането му в ОИК-София.

Предложението пристигнало персонално от водача на партиятаБойко Борисов предходната седмица. Тогава Хекимянимал персонална среща с Бойко Борисов и е получил покана да бъде претендентът за столичен кмет наГЕРБ. Той съобщи, че е получил увещание, че ще взима самичък решенията, касаещи столичани.

" Много хора споделиха, че това не е казус, чеполитиката до момента са влизали журанлисти и че в това няма нищо неприятно и някак си се загуби казусът. Проблемътевъв връзката медии - власт и по какъв метод се пази тази отдалеченост, когато си в медиите, а не откакто влезеш във властта. Темата беше сменена и нещата не стигнаха до такава степен, докъдето трябваше да стигнат. Едно нещо доста ме развесели и то бе реакцията на bTV, които взеха решение да лишават достъпа на Хекимян до нюзрума, откакто той се кандидатира ", разяснява Сидеров.

" Мен също ме тормози въпросътс обективността, тъй като всички огромни медии се бият в гърдите, че са справедливи. Изведнъж от през днешния ден за на следващия ден ставаш претендент на дадена партия. Не е ли по-честно да се знае кой на кого симпатизира и кой с кого работи? Възможно ли е въобще да има обективност? ", попита Мария Черешева.

" Това с Антон Хекимян е признак на нещо, което доста от дълго време е почнало като развой. Трябва да си дадем сметка в какво се трансформира новата власт и новата публицистика. Откакто публицистиката стартира да е участваща в процесите, само че се вади от тях – това е новата публицистика. Старата публицистика демонстрира серия от обстоятелства и отхвърля да ги разяснява повече. Истината е, че публицистиката търси прочувствения отклик, който е доста по-голям, на нещо отрицателно, в сравнение с нещо положително. В момента, в който публицистиката си повярва, че е четвъртата власт, тя се обърка и стартира да управлява обществото. Хекимян върви в обувките на Бареков, само че не е единствено той. Пълно е с такива хора. Обърнете внимание по какъв начин се държат политиците ни през обществените ни медии. Те са си кореспонденти сами на себе си и публицистите пропуснаха да се усещат като мощния посредник междуобществото и властта. Не стигаче публицистите се употребяваме с неприятно име в обществото, а в този момент - хептен! И от политиците намазахме негатива ", съобщи Драго Симеонов.

" Напълно съм склонен, че индивидът Х, без значение кой е той,има цялостно право да се пробва да си обезпечава препитанието, както откри за добре. Единият от проблемите е неналичието на всякакво доверие. Нашите политици са маскарии това го знаем още от Алеко Константинов. Този проблем способства за този проблем и го задълбочава ", добави Детев.

" Шапка смъквам на демократичността на ГЕРБ, които имали шестимакандидати, за които ние не знам. Няма никакъв детайл на предварителни избори. Доколкото познавам обстановката, никой от тях не счита, че е съвършен сюжет деня, в който си подадешоставката, а на идващия ден да те предлагат ", означи Драго Симеонов.

" Когато Борисов и Пеевски са във властта, медиите страдат. Всички сме го носили на гърба си това нещо 12 години. Сега стартирам да чувствам завръщане към тези времена с опразването на столчета ", добави Черешева.

" Никога не знаеш един началник на новините, който в действителност отпуска бюджета и утвърждава следствия, дали в действителност не си приказва по телефона с политическия водач. И това е най-бруталната проява. Борисов доста обича да показва по какъв начин господства над медиите ", заключи Детев.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР