Антоанета Костадинова със сребро на 10 метра пистолет в спортната

...
Антоанета Костадинова със сребро на 10 метра пистолет в спортната
Коментари Харесай

ЧУДЕСНО! България с първи медал от Токио 2020!

Антоанета Костадинова със сребро на 10 метра револвер в спортната пукотевица, остана на косъм от купата Чудесна вест за българския спорт! Антоанета Костадинова донесе първия орден за страната ни на Лятната Олимпиада в Токио. Тя приключи втора в дисциплината 10 метра револвер в спортната пукотевица, само че може да съжалява за изпуснатата купа. 

35-годишната Костадинова водеше в класирането преди последния изстрел, само че в последна сметка отстъпи пред рускинята Виталина Патарашкина. Все отново среброто е голямо достижение и мотив за горделивост на цяла България! 

Костадинова влезе трагично във финала на днешното съревнование, откакто заемаше едвам 12-а позиция в квалификациите. В последната серия от 10 изстрела, обаче записа 98 точки и се изкачи на шестото място.  Във финала българката стреля ослепително и преди последния изстрел водеше с 0,5 точки на Патарашкина. При него, обаче Тони записа 9,0 точки против 10,4 за нейната съперничка. В последна сметка състезаващата се под олимпийския байрак рускиня приключи с 240,3 точки против 239,4 за Костадинова. Бронзът остана за Дзян Рансин (Китай) с 218.

Другата ни състезателка, именитата Мария Гроздева приключи на 43-о място в квалификациите и не съумя да се класира за финала.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР