Антиправителствено шествие с близо 30 автомобила затрудни по обед трафика

...
Антиправителствено шествие с близо 30 автомобила затрудни по обед трафика
Коментари Харесай

52-и ден протести: Автошествие затрудни трафика в Пловдив

Антиправителствено шествие с близо 30 автомобила затрудни по обед трафика в Пловдив. Колите потеглиха с мудна скорост от паркинга пред зала Колодрума по ул. " Константин Величков " към бул. " Цар Борис Трети Обединител ".

Полицията обезпечи сигурността на придвижването при прекосяването на колоната, която се движи с към 10 км./ час

Стигна се до къса обсада на трафика в Тунела, където протестиращите пяха българския химн с развети флагове и под звуците на клаксони. Маршрутът продължи по булевардите " България " и " Васил Априлов ".

Близо 200 мотористи от клуб Хонда се събраха в 12 часа пред зала Колодрума. Тяхното шествие е разрешено, само че мотористите нямаха отношение към протестиращите, които също се събраха там. Мотошествието потегли първо в града, а по-късно и с полицейски екскорт към Куклен.

Паркингът пред залата стана и събирателен пункт на протестиращите против държавното управление. Там Асен Костов от уредниците съобщи, че мястото е определено неслучайно, поради многото места за паркиране и по този начин няма да се пречи на градския трафик. Зам-кметът по социална сигурност Йордан Ставрев разгласи, че протестиращите нямат публично позволение от общината, защото не е спазен законовият период за получването на нужния за задачата документ.

Преди да потеглят по булевардите Костов акцентира, че няма да пропагандира хората за присъединяване в автошествието, а включването им в протестната коолна с претенции за оставки на премиера и основния прокурор е въпрос на персонален избор.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР