Антимафиоти от ГДБОП участваха в международна специализирана полицейска операция срещу

...
Антимафиоти от ГДБОП участваха в международна специализирана полицейска операция срещу
Коментари Харесай

Международна акция срещу престъпна група, принуждавала българи да просят в Швеция

Антимафиоти от ГДБОП участваха в интернационална профилирана полицейска интервенция против проведена незаконна група, принуждавала български жители да просят на територията на Кралство Швеция, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.
Още по темата
Процесуално-следствени дейности са осъществени през вчерашния ден на територията на плевенското село Глава. Делото е формирано в Окръжната прокуратура в Плевен след постъпила оперативна информация за група, организираща и извършваща незаконна активност, обвързвана с набиране, превозване и следваща употреба на български жители посредством насила да просят на територията на Швеция.

Установено е, че проведената незаконна група се състои от шестима, всеки от които извършва строго избрани задания. Основните участници се намират на територията на скандинавската страна.

В хода на интервенцията е осъществено претършуване и изземване в къща в село Глава. Намерени и конфискувани са 6 мобилни телефона, 4 СИМ карти, описи с отразени парични суми, бележници, съдържащи данни за регистрирани парични суми от жертвите на трафика, както и други документи, свързани с незаконната активност.

За 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи е арестувана 57-годишна жена.

Работата по случая продължава, следва покачване на обвиняване. Предстои и правене на европейски заповеди за арест на останалите участници в групата. Действията не престават взаимно с шведските управляващи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР