Антикорупционният фонд (АКФ) публикува в понеделник справката на ГДБОП за

...
Антикорупционният фонд (АКФ) публикува в понеделник справката на ГДБОП за
Коментари Харесай

Секс компромати и фалшиви свидетели: АКФ разкри справката на ГДБОП за Нотариуса

" Антикорупционният фонд " (АКФ) разгласява в понеделник справката на ГДБОП за групата към убития Мартин Божанов-Нотариуса. Документът от близо 30 страници е предаден в прокуратурата още през 2022 година

От него излиза наяве, че от най-малко две години разполагаем на институциите са били голям брой данни за връзки на групата на Нотариуса с съответни магистрати и чиновници на разнообразни структури на Министерство на вътрешните работи, за които има данни да са му правили услуги против възнаграждение или изнудване.

Споменати с имена са доста длъжностни лица от правосъдната система и Министерство на вътрешните работи, към нито едно от които не е известно да са подхванати някакви институционални дейности.

Оказва се, че органите на реда са знаели за съществуването на „ Секретен сътрудник клуба “, в който прокуратурата влезе на претършуване едвам след убийството на Божанов в края на януари тази година.
През 2021 година така наречен Нотариуса беше обществено осветлен в незаконна активност посредством следствието на Антикорупционния фонд " Списък за бърз надзор ".Тогава той и съдружниците му бяха създали опит да рекетират Ивайла Бакалова с " абонамент " от 100 000 евро, с цел да извадят брачна половинка ѝ Веселин Денков от ареста.Паралелно с това Божанов беше махленски в - Цветко Лазаров през 2016 и Владислава Цариградска през 2019 година
В оповестения от АКФ документ се показва, че ГДБОП е открила данни за съответни места, на които Нотариуса е държал архивите си с компромати.

Съгласно показанията на анонимна близка до Божанов свидетелка въпросните компромати са създавани със съдействието на някогашната брачна половинка на Петьо Петров - Еврото - Любена Петрова, с която Нотариуса " бил в интимни връзки ".

Изобличаващите материали били " под формата на видеоклипове, съдържащи полови подиуми на работещи в правосъдната система - част от тях от един и същи пол ".

" Също по този начин (Любена Петрова) е взела участие и в сниманите " оргии ", с които е изнудвал избрани чиновници на правосъдната власт ", твърди още свидетелката.

По нейни данни Божанов имал парцел в Гърция, за използването на който предоставял ключове на магистрати (неустановени все още на проверката). Съобщава още, че в къщата е имало конфигурирано видеонаблюдение, с което са заснемани интимни подиуми на ползващите я магистрати и употребявани за надзор над тях.

За контакта сред Петрова и Нотариуса свидетелстват и резултатите от разбор на информация, добита по Закона за електронните известия.

Двамата са провеждали голям брой входящи и изходящи диалози в интервала от 13.01. 22 година до 25.04. 22г. от мобилни номера, употребявани от Божанов.

Съдбата на сниманите компромати е незнайна, означават от " Антикорупционния фонд ".

През май предходната година някогашната брачна половинка на търсения Петьо Петров - Еврото го уличи като създател на писмото до основния прокурор Иван Гешев, в което той е приканван да си подаде оставката с подмятания за фамилията му.

Птерова твърди, че мъжът ѝ разполага с списък с компромати против магистрати, а персонално тя му съдействала с " логистика " - " дали някой да се снима, дали да се наблюдава, съгласно случая и индивида. Каквото е трябвало, се е правило ".

Тя се появи в следствие на Антикорупционния фонд, което беше обявено в деня, в който прокуратурата и СОБТ се пробваха несполучливо да заловят Петров в ресторант в Драгалевци. По неофициална информация в медиите - някогашният следовател съумял да избяга, и то с детето си, зад граница.

Установена е смяната на ЕГН-то на Нотариуса, заличаването на престъпните му регистрации от автоматизираните осведомителни масиви на Министерство на вътрешните работи, както и регистрирането му още през 2005 година като „ осведомител “ и „ доверено лице “ на Министерство на вътрешните работи, като към 2022 година е непринуден помощник в категория " Доверено лице ". На процедура обаче в дирекция " Информация - Архив " липсват данни за тази категория сътрудници.

" Прикрил е и обстоятелството, че преди 18 години е изтърпял присъда " Лишаване от независимост " в пандиза в град Бобов дол ", се споделя още в документа.

Разкрит е и метода на работа на Нотариуса и съдружниците му посредством потребление на голям брой лъжесвидетели, подставени лица, юристи и магистрати за практикуване на напън върху магистрати, за имотни измами, както и за формиране на инспекции и досъдебни производства за тормоз на съперници.

" Установен е и настоящ прокурор от *** прокуратурата, както и лица, работещи в частни компании, в това число и в телекомуникационни компании, без помощта на които не би могъл да бъде уставен незаконен скрит план ", се показва в справката

От всичко събрано ГДБОП е направила извод за съществуване на проведена незаконна група за практикуване на въздействие в институциите, осъществяване на имотни измами и други закононарушения.

Целият документ може да бъде прочетен в обявата на " Антикорупционния фонд " във Facebook:
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР