Антикорупционната комисия покани за изслушване на 8 февруари правосъдния министър

...
Антикорупционната комисия покани за изслушване на 8 февруари правосъдния министър
Коментари Харесай

Призоваха правосъдния министър в КПКОНПИ по сигнали срещу Гешев, тя отказа

Антикорупционната комисия предложения за чуване на 8 февруари правосъдния министър Надежда Йорданова . От уеб страницата на Комисията излиза наяве, че мотив за това е инспекция за съществуването в Министерство на правораздаването на сигнали против основния прокурор Иван Гешев . Малко по-късно от Комисията разгласиха писмо, изпратено от министър Йорданова, от което излиза наяве, че тя отхвърля да се яви на чуването. Аргументът й е, че не е налице законно-обоснована причина, с цел да се яви.

От Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на незаконно добитото имущество /КПКОНПИ/ напомнят, че инспекцията стартира на 1 януари след сезиране от изказвания в медиите на министъра на правораздаването. Изискани са заверени копия от подадените сигнали и друга относима информация от министър Йорданова.

До сегашния миг изисканите материали не са изпратени от Министерство на правораздаването. Затова за изясняване на обстоятелствата по направените от нея изказвания в медиите от КПКОНПИ са поканили Йорданова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР