Антикорупционната комисия е платила 22 510 лв. за принтиране и

...
Антикорупционната комисия е платила 22 510 лв. за принтиране и
Коментари Харесай

Швейцария е отказала да наложи запор върху имот и сметки на Цветан Василев

Антикорупционната комисия е платила 22 510 лева за принтиране и за преводи, свързани с производството по конфискация на имущество в Швейцария на някогашния мажоритарен притежател на банкрутиралата КТБ Цветан Василев.

Това оповестява в. " Сега " като се базира на данни, предоставени от комисията откакто вестникът завоюва дело против нея за достъп до информация. От информацията се схваща, че на първа инстанция съдът в Швейцария е наложил обезпечителни ограничения против имуществото, а втората инстанция ги е отменила.

Вестникът напомня, че през 2015 година са наложени запори и възбрани върху имущество на банкера и фамилията му във компании, банкови сметки, коли, картини, парцели в разнообразни елементи на страната. Тогава комисията е оповестила, че има запор и върху парцел и сметки в Швейцария, само че не е прецизирала, че на втора инстанция те са вдигнати.

Вестникът е потърсил информацията за разноските по делото, откакто при внасянето на желае за конфискация в съда шефът на комисията Плавен Георгиев разгласи, че искът е съпроводен от 28 хиляди страници с доказателства и всички материали по него тежат близо 6 т. Първоначално той отхвърля информация за разноските с претекста, че това е служебна загадка - мотив, опроверган от съда. Въпреки това информацията е дадена едвам след обява на вестника, че има отвод от даването й макар правосъдното решение.

Делото за конфискация на имущество на Василев и фамилията му е формирано през март 2016 година, а при започване на предходната година е спряно, с цел да изиска съдът пояснение по проблема от Съда на Европейски Съюз в Люксембург.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Фалитът на КТБ (934)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР