Антибиотикът – един от най-ценните пробиви в медицината, днес става

...
Антибиотикът – един от най-ценните пробиви в медицината, днес става
Коментари Харесай

Антибиотици срещу супербактерии

Антибиотикът – един от най-ценните пробиви в медицината, през днешния ден става все по-безпомощен против мутиращите микроби. Ново потомство световни убийци се раждат, поради самите нас, и еволюират всеки ден. По последни данни на международната здравна организация 12 супербактерии заплашват света. А 6 от тях те не са чувствителни на нито едно познато средство за лекуване.

Тази неделя Темата на NOVA разкрива по какъв начин се купуват антибиотици без рецепта. И одобряваме ли тежки медикаменти, без да подозираме.
 Деница Суруджийска Деница Суруджийска
„ Антибиотиците са неразделна част от живота ни към този момент близо 90 години. Но в случай че първоначално появяването на пеницилина е посрещната с вяра, че светът най-сетне ще се излекува, през днешния ден вярата е отстъпила място на страха.

А повода е, че той се оказва безпомощен пред супербактериите, които заплашват здравето ни днес”, споделя създателят на Темата на NOVA Деница Суруджийска.

Кога ще бъде намерено ново антибактериално лекуване, ще се върнем ли обратно във времето, ще пристигна ли миг, когато няма да можем да лекуваме даже банални инфекции? Отговорите на тези въпроси – очаквайте тази неделя в Темата на NOVA: „ Антибиотици против супербактерии”, в 19.20 ч., незабавно след централните вести.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР