Ансамбъл за турски народни танци от Анкара отиде на турне

...
Ансамбъл за турски народни танци от Анкара отиде на турне
Коментари Харесай

Турски танцов ансамбъл поиска убежище в Унгария


Ансамбъл за турски национални танци от Анкара отиде на турне в Будапеща и от цялата група назад се завърнаха единствено 5 души, останалите желаеха леговище в Унгария, съобщи кореспондентът на БГНЕС.

Съставът е представител на анкарската асоциация на детските и младежките ансамбли за национални танци, и е отпътувал за Унгария за присъединяване в обичайния фестивал за изпращане на лятото, състоял се в интервала 5-10 ноември. След получената публична покана за включване в проявата, избраната група от 16 танцьори се обръща с писмо до Федерацията за национални танци, с цел да получи позволение да пътува в чужбина и по-късно всички се снабдяват със сиви /служебни/ задгранични паспорти. Вместо да изчакат 5 ноември, изпълнителите ненадейно отпътуват още в първия ден на месеца, а след това в Анкара се завръщат единствено 5-има, 11 остават в унгарската столица. Същият отбор е имал присъединяване през юли т.г. в Босна и Херцеговина, само че тогава всички са се върнали назад.

Турската федерация за национални танци през тази година е издала утвърждения за участия в чужбина на 86 сходни сформира. Министерството на спорта в Анкара стартира следствие против федерацията и танцьорите, и подаде наказателна тъжба за осъщественото от тях закононарушение. Дирекцията по сигурността пази в загадка имената на бегълците и на завърналите се, както и аргументите за следствието и следенето им.

Инспектори от спортното министерство и полицията водят взаимно огромното следствие на абсурда, изследва се дали Федерацията за национални танци не е обвързвана с интернационалните неправителствени организации със структури в Турция. Проверяват се всички обстоятелства към бегълците за връзки с политически организации или осъществени закононарушения, само че все още следствената загадка остава непробиваема. Средната възраст на танцьорите е 20 години. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР