Анонимна анкета, спусната от дирекция "Образование" към Община Варна, провокира

...
Анонимна анкета, спусната от дирекция "Образование" към Община Варна, провокира
Коментари Харесай

Варненските родители с полюсни мнения за камери в детските градини

Анонимна анкета, спусната от дирекция "Образование " към Община Варна, предизвика полюсни отзиви от страна на родители във варненските детски градини, съобщи кореспондент на Varna24.bg
Заедно с въпросите, касаещи здравето, грижите и сигурността на децата, максимален интерес и разпалена полемика провокира питането да се вкара ли видеонаблюдение в детските градини и яслите на Варна? 
Много от родителите са на мнение, че това не се прави за да следим работата на учителите, а по-скоро да забележим личните си деца по какъв начин реагират в разнообразни обстановки на експанзия посред им и да се стигне до истината в разнообразни конфликтни моменти.
"Случаят в Бургас е в действителност фрапиращ, само че аз съм уверена, че нашите педагози в групата са прелестни експерти. Нямам никакви подозрения по отношение на това, че се грижат добре за децата ни и ги дисциплинирам отлично. Хора са, не може да не покачат звук или да не санкционират някое дете. Знаете, че от време на време ние родителите мъчно изтърпяваме едно или две деца на главите си, а какво остава за 30 буйни човечета, с които да се справите. Има доста родители, които пазят децата си, само че е добре да ги видят в профил и схванат, че учителката няма виновност ", разяснява майка на 6-годишно момченце.  
Баща на 5-годишно дете пък е безапелационен, че слагането на камери в стаите би изнервило така и така уплашените педагози, които няма да могат умерено да правят работата си. Той е на мнение, че "Биг Брадъра " е афектиран за учителите и те няма да правят с готовност и безрезервност работата си.
"Нека всеки един от нас се запита дали би могъл да работи пълноценно, в случай че знае че е следен непрекъснато?, разяснява той. 
"В нашата детска градина поради спор сред майка и учителка уволниха госпожата. Майката твърдеше, че детето и е удряно и унизено. Имаше даже родителска среща, на която родителите опазиха учителката, само че все пак се стигна до нейното уволняване. Ето, в случай че имаше камери можеше да се види дали има основателни аргументи за това или е плод на междуличностен спор ", описа друга майка. 
Анкетата, която е спусната от общината търси отговор и на въпроса дали личният състав и учителите демонстрират самостоятелен метод и схващане към потребностите и характера на детето. 
Родителите би трябвало да изберат целите в упованията си като измежду тях е това "да няма деца, които демонстрират принуждение по отношение на близките ", "персоналът/учителите да демонстрират самостоятелен метод и схващане към потребностите и характера на Вашето дете/деца ", "инфраструктурата/материалната база и изискванията да са положителни ", "персоналът/учителите в групата да съблюдават положителния звук по отношение на децата в групата ", "детската градина/яслената група да обезпечава високо равнище на безопасност/съоръжения, среда, защита ". Всеки родител има право да избере единствено няколко от всички вероятни отговори. 

Логично е обаче да се пусне и анкета, в която да се визира възпитанието на всяко дете в фамилията. Дали го учим да почита хората в детската градина и учебно заведение, които се грижат за неговото развиване и интелектуално израстване, дали го учим да почита останалите деца в групата и да не демонстрира експанзия, дали го учим да поставя независими грижи за своята хигиена. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР