„Аноета“ изпрати своя герой Чаби Прието в истинско голово шоу,

...
„Аноета“ изпрати своя герой Чаби Прието в истинско голово шоу,
Коментари Харесай

“Аноета“ изпрати своя герой с голово шоу

„ Аноета “ изпрати своя воин Чаби Прието в същинско голово шоу, което Реал Сосиедад завоюва с 3:2 против Леганес от 37-ия кръг на Примера дивисион.

Капитанът на Реал Сосиедад Чаби Прието приключва кариерата си в края на сезона, а от родния му клуб направиха страховит жест към легендата. 34-годишният деец е играл само за баския клуб като експерт и има 530 мача във всички шампионати. Двубоят против Леганес е последният му на стадион “Аноета”. Тимът се отблагодари на Прието за лоялността му с нехарактерен, само че извънредно впечатляващ ход. Всички играчи на Сосиедад имаха от лявата страна на гърдите си не клубната емблема, а стилизирана такава с лицето на Прието, като последните две букви от фамилното му име ще изобразяват №10, с който той играе. Полузащитникът дебютира за първия тим на Реал преди близо 15 години – на 8 октомври 2003 година при победа като посетител над Реал Овиедо в Купата на Краля. Освен стотиците мачове за представителния отбор, Прието има и два сезона за дублиращия тим – Реал Сосиедад Б, за който изиграва 48 срещи. Прието е едвам петото име в клубната история с най-малко 500 мача за Сосиедад – останалите са легендите Хуан Антонио Лараняга, Алберто Горис, Хесус Мария Самора и Луис Арконада.

Двубоят стартира с превъзходство за Реал Сосиедад. В 18-та минута Уилиан Жозе бе изведен самичък против Нерео Шампан, само че вратарят на Леганес съумя да избави. След това Микел Оярсабал не пропусна да вкара при добавката в опразнената врата.

Леганес съумя да понижи изоставането си в резултата в 26-та минута. Мигел Гереро навлезе в наказателното поле на Реал Сосиедад, след което стреля, само че Херонимо Руи съумя да избави. След това топката се върна в Гереро, който подаде към Диего Рико, който не пропусна да вкара.

Леганес съумя да изравни резултата в 53-та минута с гол на Мигел Гереро.

Жерар Гумбау насочи прекрасен удар от отдалеченост, само че топката мина настрана от десния дирек на вратата на Руи.

Съдията Давиде Хименес свири дузпа за Реал Сосиедад в 77-та минута за нарушаване на Унай Бустинса. Уилиан Жозе осъществя дузпата в 78-та минута и по този метод Реал Сосиедад направи резултата 3:2.

Чаби Прието влезе в игра в 83-та минута на мястото на Хуанми.

След този триумф Реал Сосиедад е девети с 49 точки, а Леганес е седемнайсти с 40 точки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР